Religieuze poëzie

drs. I. A. Kole / Geen reacties

12-09-2018, 08:01

Vraag

Zijn de gedichten van ds. Ledeboer ooit in een uitgegeven boek verschenen? Tenminste anders dan verzamelbundels als “Elk zing’ Zijn lof” en “Uit Sions zalen”? En in het algemeen de vraag: welke uitgaven er nog meer zijn met gedichten van oudvaders, puriteinen e.d.?

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Al de gedichten van ds. Ledeboer zijn verzameld in het eerste deel van de Verzamelde Geschriften van ds. L. G. C. Ledeboer, door Herman Natzijl. Wellicht nog verkrijgbaar bij uitg. Den Hertog, Houten. Een mooie uitgave van een gedichtenbundel is “Uytspanninge” van Jod. van Lodenstein, nog in 2005 opnieuw uitgegeven bij De Banier, uitg. L. Strengholt, met medewerking van verschillende neerlandici uit de geref. gezindte. Een prachtige bundel is ook “Over-Ysselsche Sangen en Dichten” van Jacobus Revius, vast nog wel antiquarisch verkrijgbaar. Een mooie bundel, samengesteld door Ad Ros, is “De lofzangen Israëls” van Joh. Groenewegen, een uitgave uit 1999 van uitg. De Groot Goudriaan. Een mooie overzichtsbundel van religieuze poëzie uit de 17e eeuw is “Het hart naar boven”, bezorgd door Ton van Strien en Els Stronks. Ten slotte noem ik een kleine bloemlezing “Eenzaam, met U gemeenzaam”, bevindelijke gedichten, samengesteld door S. D. Post, uitg. Den Hertog Houten.

Drs. I. A. Kole

drs. I. A. Kole

drs. I. A. Kole

  • Geboortedatum:
    05-07-1940
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Berkenwoude
  • Status:
    Actief
Geen reacties

Terug in de tijd

Allereerst mijn complimenten voor deze rubriek! Graag wil ik van u weten of er medicijnen o.i.d. bestaan om de libido te verminderen.
Geen reacties
11-09-2004
 Even een vraag over uw eerdere antwoord. Ik zelf ben degene die die vraag heeft gesteld, maar ik ben inderdaad tegen een kroeg en ik zou er zelf ook echt niet de Heere kunnen ontmoeten, dus ik zal er...
Geen reacties
11-09-2004
Er zijn al vele vragen gesteld over thema's aangaande geloofszekerheid. Nu zit ik met de grote vraag: Als ik nu verlang tot een doorbraak in mijn leven, tot geloofszekerheid te mogen komen, en steeds ...
Geen reacties
11-09-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering