Spiersamentrekkingen

drs. A. Meijer / Geen reacties

10-08-2018, 08:01

Vraag

Ruim twee weken geleden werd ik wakker en had ik ineens samentrekking van de pezen in mijn vinger. Sindsdien heb ik in verschillende delen van mijn lichaam spiersamentrekkingen. Soms is het een paar dagen bijna weg en dan een paar dagen weer meer. Wat zou dit kunnen zijn?


Antwoord

Beste vragensteller, 

Meestal heeft dit te maken met overbelasting, al dan niet in combinatie met te weinig drinken. Soms ligt er iets anders aan ten grondslag: een tekort aan mineralen, medicijngebruik of een neurologische stoornis. Deze laatste oorzaken zijn veel minder voorkomend en dus ook minder waarschijnlijk. 

Mijn advies is: raadpleeg bij aanhouden uw huisarts. 

Vriendelijke groet,
A. Meijer

Dit artikel is beantwoord door

drs. A. Meijer

  • Geboortedatum:
    14-12-1978
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Ouderkerk aan de Amstel
  • Status:
    Actief
282 artikelen
drs. A. Meijer

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben christelijk opgevoed en sinds een paar jaar denk ik ook serieus na over mijn persoonlijke geloof en relatie met de Heere God. Soms heb ik het gevoel dat ik echt een kind van Hem ben, soms twijf...
2 reacties
09-08-2012
In de ark gingen zeven paren van alle edele dieren. Welke dieren zijn er edel volgens de Bijbel? Wij kunnen dit nergens vinden en hopen dat iemand ons dat antwoord kan geven?
1 reactie
09-08-2017
Aan een dominee. Veel mensen bezoeken dierentuinen, ook heel veel christelijke mensen. Eigenlijk vraag ik mij al lange tijd af of je als christen eigenlijk wel naar een dierentuin mag gaan. Het is toc...
34 reacties
09-08-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering