Kinderdoop in de Schrift

Redactie Refoweb / Geen reacties

06-06-2018, 14:06

Vraag

Beste ds. Van der Kraan, waar haalt u uit de Schrift de kinderdoop vandaan? In Handelingen kwamen mensen tot geloof, bekeerden zich en werden gedoopt in Jezus’ Naam. Hoe kunnen babys daaraan voldoen? Zelfs Jezus liet zich dopen, dit zegt wel iets over de volwassendoop. In Hand. staat dat het hele huisgezin werd gedoopt, er wordt geen leeftijd bij vermeld, wel dat ze tot geloof kwamen. Dit kun je moeilijk van baby’s verwachten toch?


Antwoord

Psalm 8 zegt: "Uit den mond der kinderkens en der zuigelingen hebt Gij sterkte gegrondvest." Het Boek vertaalt dat met: "U hebt de kleine kinderen geleerd U volmaakt te prijzen." God spreekt dus anders over het geloof van zuigelingen en kleine kinderen, dan jij. Blijkbaar ziet en hoort God iets, dat wij met ons beperkte verstand niet begrijpen.

Zie verder alle vragen en antwoorden over de (kinder)doop: www.refoweb.nl/vragenrubriek/tag/kinderdoop

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2357 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Vandaag zag ik bij mijn dochtertje van 9,5 jaar een paar schaamharen. Ik schrok daar eigenlijk wel van. Is dit niet vroeg? En is dit het begin van de puberteit? Ook niet heel vroeg hopelijk, ik zou he...
3 reacties
05-06-2012
Is er in reformatorisch Nederland ook iets als een steungroep o.i.d. voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met lichamelijke of psychische mishandeling door hun partner?
2 reacties
05-06-2012
Mijn zoon van twaalf heeft een heel ander karakter dan ik, echt tegenovergesteld. Ben ik hardwerkend, doelgericht, ondernemend en goudeerlijk, hij is heel gemakzuchtig, onderneemt bijna niets, is niet...
Geen reacties
05-06-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering