Verdriet over onze kerkelijke gemeente

Redactie Refoweb / Geen reacties

05-04-2018, 14:28

Vraag

We maken ons grote zorgen en hebben veel verdriet over onze kerkelijke gemeente. We leggen u dit niet voor om even te ‘schoppen’ tegen onze gemeente, maar uit groot medelijden over de gemeente die ons zo lief was en uiteindelijk is!

We zitten in een grote Ger. Gem. die al jaren vacant is. Er is (vooral) de laatste 10-15 jaar veel veranderd in deze gemeente. Er wordt steeds meer anders gedacht over bekering en geloof. We (maar ook een deel van onze omgeving) beginnen ons steeds meer een eenling te voelen. Volle avondmaaltafels, ‘groot’ geloof, kritiek op Ger.Gem.-predikanten, werelds gekleed doordeweeks en een hekel aan preken waarin eerlijk en evenwichtig gesproken wordt over het Ene nodige.

Wat moeten we doen? Hoe moeten we in gesprek gaan over deze zorgen in onze gemeente? Moeten we een andere gemeente opzoeken? Heeft u tips voor ons? We denken vaak ook terug aan ons rijke voorgeslacht. Voor hen was het elke keer weer zo’n wonder dat de Heere de eerste was in hun leven.


Antwoord

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2359 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb sinds drie maanden verkering. Ik merk dat ik soms veel meer afscheiding heb en ook anders van kleur of soms meer met bloed. Kan het zijn dat door elkaar zoenen en knuffelen dit invloed heeft op...
Geen reacties
04-04-2019
Bij mijzelf merk ik, (rustige meid van in de 20) dat ik snel onzeker word over hoe ik overkom (qua blik, houding/gedrag) in groepsgesprekken of één op één gesprekken met mensen die ik niet goed ken. G...
4 reacties
04-04-2017
Als God almachtig is had Hij toch ook zonder het sterven van Jezus ons onze schulden kunnen vergeven?
Geen reacties
04-04-2003
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering