Terug naar het begin

Redactie Refoweb / geen reacties

28-03-2018, 10:30

Vraag

Ik heb al een aantal jaar een relatie met mijn vriend. We zijn allebei gelovig en willen graag wachten met het hebben van gemeenschap tot we getrouwd zijn. We hebben nog nooit daadwerkelijk gemeenschap gehad, maar zijn in het verleden wel een aantal keer te ver gegaan. Hier hebben we spijt van en hiermee zijn we naar de Heere gegaan. We bidden (samen en alleen) of Hij ons wil helpen om ons rein te bewaren. Nu hebben we afgesproken om wat lichamelijk contact ‘terug’ te gaan naar het begin van onze relatie: toen we alleen nog goede vrienden waren en elkaar dus alleen af en toe een knuffel gaven. Vanaf daar wilden we dan op lichamelijk gebied als het ware opnieuw beginnen, maar dan dit keer binnen de afgesproken grenzen blijven.

Dit ging een tijdje best goed, maar we begonnen steeds weer te verlangen (niet naar het hebben van gemeenschap, maar bijvoorbeeld wel naar zoenen en handen vasthouden e.d.). In onze ogen was dat ook niet echt de bedoeling en daarnaast is de stap best klein om dat toch snel weer te doen (dat hebben we in het verleden immers ook gedaan) en dan zijn we snel weer op het punt dat we in de verleiding komen om te ver te gaan.

Snel trouwen is echter ook geen oplossing, omdat we allebei nog best jong zijn (19 en 20), nog een flinke tijd moeten studeren en mijn ouders het daar niet mee eens zijn. Heeft u misschien tips hoe we dit (beter) kunnen aanpakken?

Antwoord

Zie voor het antwoord dit artikel:

'Weg terug na intiem lichamelijk contact' en de tag 'Grenzen'.

Redactie Refoweb

Redactie Refoweb

 • Kerkelijke gezindte:
  Divers
 • Woon/standplaats:
  Divers
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Mailadres: vragen@refoweb.nl

geen reacties

Terug in de tijd

In de catechismus (zondag 10) staat dat alles -ook ziekte en armoede- “ons niet bij geval, maar van Zijn Vaderlijke hand...
geen reacties
28-03-2004
Een vraag n.a.v. Job: Job is een rechtvaardig man en zelfs nadat alles hem wordt afgenomen, blijft hij getrouw. In de re...
geen reacties
28-03-2011
Wat betekent eigenlijk het woord wonder in de bijbelse betekenis?
geen reacties
28-03-2004
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering