Ontslag bij ongewenste zwangerschap

J.M. Strijbis / 6 reacties

12-02-2018, 13:52

Vraag

Krijg je op een reformatorische school ontslag als docent als je ongewenst zwanger bent?


Antwoord

Nee, op een reformatorische school krijg je geen ontslag als je ongewenst zwanger bent.

J. M. Strijbis

Dit artikel is beantwoord door

J.M. Strijbis

  • Geboortedatum:
    16-06-1956
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Gouda
  • Status:
    Actief
163 artikelen
J.M. Strijbis

Bijzonderheden:

Docent(opleider) Driestar Hogeschool


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
6 reacties
balksplinter
12-02-2018 / 18:56
@Vraagsteller: als 't goed is heeft de beantwoorder gelijk, maar het hangt er natuurlijk vanaf wat je met ongewenst zwanger zijn bedoeld. Als je ongewenst zwanger bedoeld in de zin van zwanger zijn buiten een huwelijk, dan mag ik overigens nog steeds aannemen dat het antwoord nee luidt.
Boanerges
12-02-2018 / 21:03
@balksplinter: maakt helemaal niks uit. Een werkgever mag zich helemaal niet met je privéleven bemoeien.
Hobbes
12-02-2018 / 21:59
@boeanerges in theorie heb je gelijk, de praktijk is helaas wel anders in de refohoek, vermoedelijk daarom de vraag (speculatie natuurlijk).
Meen me nog een ontslag te herinneren van docenten die zich hadden laten dopen, als ik me niet vergis. En dan was daar nog die zaak met de homodocent die werd ontslagen. (Bij de laatste werd door de wereldlijke rechter de school mi. terecht teruggefloten, maar dat terzijde) Dus kan me de vrees van vraagsteller helaas wel voorstellen want je wijkt af van de heersende norm op de school.
Boanerges
12-02-2018 / 22:21
@Hobbes: ook refoscholen hebben zich gewoon aan de wet te houden. Een rechter zal gehakt maken van een ontslag op deze grond. Men heeft werkelijk geen poot om op te staan. Aansturen op een “onwerkbare situatie” wordt ook steeds lastiger. Je staat als werknemer gewoon in je recht.
Gouwenaar
13-02-2018 / 11:29
Ware het niet dat de gang naar de "wereldlijke rechtbank" om het ontslag aan te vechten nogal moeilijk ligt in Refo-land.

Ik weet uit ervaring (helaas) dat een meisje wat aangifte doet in het kader van seksueel misbruik door een leraar op een refo-school met de nek wordt aangekeken binnen haar kerkelijke gemeente, omdat ze dit niet binnenshuis gehouden heeft.
De (veroordeelde) leraar echter krijgt alle steun en credits.

Zolang er op een dergelijke wijze omgegaan wordt met de burgerlijke rechtbank ben ik bang dat een dergelijk ontslag wel doorgezet zou kunnen worden.
Waarbij ik vanzelfsprekend hoop dat de refo-school uit de vraag zich aan de wet zal houden, en het niet zover komt.
sydneylover
13-02-2018 / 11:41
Nou, de waarheid kon wel eens anders liggen..

Een nicht van mij beviel ruim 10 jaar geleden totaal onverwacht van een dochter. Echt zo'n Telegraaf verhaal dat je aanvankelijk niet gelooft, totdat het ineens in je familiekring voor je ogen gebeurt. Gelukkig kwam ze uit een stabiele omgeving en zijn ze inmiddels getrouwd en hebben alles op een rijtje.

Maar: het (reformatorische) bedrijf waar ze werkte besloot als extra 'penalty' om salaris en pensioenvoorziening van de een op de andere dag stop te zetten! Er kwam een advocaat aan te pas om de 'keurige' werkgever aan zijn verplichtingen te herinneren..

Terug in de tijd

Deze vraag wil ik graag stellen aan een dominee van de CGK. Ik zal de situatie even kort uitleggen. Ik ben een 20-jarig meisje, studeer en heb een relatie. Daarnaast heb ik te dealen met een depressie...
2 reacties
10-02-2017
Waar kan ik, student in Utrecht, terecht voor goedkope psychische hulp? Ik voel me eenzaam, alsof ik er alleen voorsta en voel me bezwaard om telkens bij vriendinnen (?) aan te komen met mijn 'geklaag...
3 reacties
10-02-2015
Mijn menstruatie blijft uit. Mijn cyclus is gemiddeld 27 dagen. Inmiddels ben ik hier al bijna twee weken overheen. Heb ook al een test gedaan, maar die geeft aan dat ik niet zwanger ben. Heb deze maa...
Geen reacties
10-02-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering