Gelovigen en  uitverkorenen

Ds. W. C. Meeuse / Geen reacties

16-11-2017, 09:50

Vraag

Pas geleden had ik een gesprek/discussie met iemand over degenen die zalig worden. Het ging over het feit of nu degenen die in Christus geloven zalig worden of degenen die uitverkoren zijn. Is het eigenlijk wel zo dat je maar één van beide kunt stellen of zijn beide uitspraken waar, maar vanuit een ander perspectief bekeken?

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

De vraag kan kort beantwoord worden: degenen die in Christus geloven zijn uitverkoren en worden zalig. Je kunt er ook de Dordtse Leerregels op na lezen. De Heere komt tot de mens met Zijn Woord en daardoor wordt de mens geroepen tot bekering en geloof. God wil dat de geroepenen komen. En in het komen tot Hem worden ze min of meer verzekerd van hun verkiezing.  Dat lezen we in de Dordtse Leerregels.  Het gaat dus niet om twee groepen van mensen: gelovigen en  uitverkorenen. De Heere verkiest niet omdat we geloven zullen, maar gelovigen worden getroost met de verkiezing. En God roept geen verkorenen (dus die eerst weten verkoren te zijn) , maar verlorenen tot de zaligheid. 

Ds. W. C. Meeuse

Ds. W. C. Meeuse

Ds. W. C. Meeuse

  • Geboortedatum:
    12-04-1944
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Sliedrecht
  • Status:
    Actief
  • Bijzonderheden:

    Emeritus (2011)

Tags in dit artikel:

uitverkiezing
Geen reacties

Terug in de tijd

Aan ds. Van t spijker, n.a.v. uw antwoord van 26-10. Heel duidelijk en helpend en bemoedigend, het lijkt dan wel dichterbij te komen en bereikbaarder te zijn. Nog een vraag die een diepe worsteling is...
Geen reacties
15-11-2007
Hoe luidt de volledige tekst van de Dordtse leerregels, ook wel de vijf artikelen tegen de Remonstranten genoemd?
Geen reacties
15-11-2020
Waarom wordt er zo vaak (vooral bij dominees) gediscussieerd en gestreden over onderwerpen die niet de wezenlijkste zijn? Dat is toch kortzichtig! Is het niet zo dat allerlei richtingen binnen het chr...
Geen reacties
15-11-2003
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering