Overvolle kerk

Ds. D.W. Tuinier / 4 reacties

25-09-2017, 12:01

Vraag

Wij hopen als vader, moeder en vier kinderen volgend jaar te gaan verhuizen naar een ander dorp. Nu willen we daar lid worden van de Gereformeerde Gemeente omdat we dat hier ook zijn. Het liefst in ons eigen dorp i.v.m. catechisatie en club voor de kinderen. Maar de Ger. Gem. in dat dorp zit zo vol dat we er haast niet bij kunnen en dat we waarschijnlijk op de plaats van andere mensen gaan zitten, wat ik erg vervelend vind. Ik weet nu niet wat we moeten doen, slapeloze nachten, bang dat er voor ons geen plaats is. Ik heb al naar andere kerken gekeken maar we willen toch echt graag naar die kerk. Wat moeten we toch doen?

Antwoord

Fijn dat u deze vraag stelt. Verstandig dat u zich met uw gezin wilt aansluiten bij de plaatselijke gemeente. Uw zorg over plaatsgebrek e.d. begrijp ik. Toch moet u daarvan niet wakker liggen. U neemt tijdig, voor de verhuizing, contact op met de kerkenraad (scriba of voorzitter) en vraag een gesprek aan. Tijdens dat gesprek legt u uw zorgen/bezwaren eerlijk uit. Wat mij betreft wordt er gezamenlijk naar een oplossing gezorgd, waarin u zich ‘veilig’ weet. Mijn overtuiging is dat de kerkenraad daarvoor open moet staan. Zij zullen zeker met u meedenken. Vooralles bid ik u van harte de rijke zegen van de Heere toe. Dat Zijn Woord voor u en uw gezin gezegend zal worden. Dat is het voornaamste. Maar dat beseft u zelf ook wel, lijkt mij.

Hartelijke groeten, 
Ds. D. W. Tuinier

Ds. D.W. Tuinier

Ds. D.W. Tuinier

 • Geboortedatum:
  28-04-1964
 • Kerkelijke gezindte:
  Gereformeerde Gemeenten
 • Woon/standplaats:
  Kampen
 • Status:
  Actief

Tags in dit artikel:

kerkkeuze
4 reacties
kram94
25-09-2017 / 12:42
In de kerk kunnen er natuurlijk altijd plaatsen gereserveerd zijn voor mensen die slecht ter been zijn o.i.d., maar als mensen hun plek opeisen, kan dit niet goed zijn! Er moet plek zijn voor iedereen in de kerk. Er kwam eens een wereldse man naar een doordeweekse kerkdienst. De kerk was nog nagenoeg leeg, toen er wat kerkmensen naar binnen kwam, naar de man toe liepen en zeiden: U zit op onze plek... Zulke mensen moeten zich echt diep schamen voor zulk afstotend gedrag!
leene
25-09-2017 / 16:42
Denk je dit zelf of heb je aanwijzingen dat er inderdaad zo gedacht worden als er nieuwe leden bijkomen? Als dat laatste het geval is vraag ik me af of je daar wel lid wil worden. Lijkt mij niets. Sowieso vind ik dit soort mega kerken niet zo daverend. Kunnen mijns inziens beter gesplitst worden. Hoe leer je hier nu goed andere kerkleden kennen? Maar goed dat is je vraag niet.
Het is heel normaal dat als je gaat verhuizen en je lid bent van de Gereformeerde Gemeente je ook naar de kerk gaat in de plaats waar je naar toe verhuisd bent. Dat is heel gebruikelijk dus ik zou me geen zorgen maken en al helemaal niet om iets triviaals als " misschien neem ik een andermans plekje in" Als dit werkelijk heel erg speelt is het tijd voor een grotere kerk lijkt mij.
CorsdeKort
25-09-2017 / 22:42
Wat een gekkigheid, die vaste plekken. Heeft men die soms gekocht (met naambordje er op? Wie het eerst komt, het eerst maalt zou ik zeggen. En dan heeft men vast nog wel een stapel stoelen over om bij te zetten voor de laatkomers (als alle stoelen bezet zijn). Toch?!
Semd
26-09-2017 / 07:04
Sluit je juist aan bij deze kerk en zie het als een prachtige kans om die nare gewoonte van vaste plekken te doorbreken.
Gewoon ergens gaan zitten en als men tegen je zegt: dit is onze plek, dan zeg je gewoon: komt u gezellig naast ons, dan kunnen we meteen even kennismaken.

Terug in de tijd

Ik heb verkering, het is al best serieus, maar wij kunnen doordeweek niet naar elkaar toe, dus we zien elkaar alleen in ...
3 reacties
25-09-2009
Hoe leer ik mijn zonden zien? Ik ben De Christenreis van Bunyan aan het lezen en dan lees je dat er een zwaar pak op je ...
7 reacties
25-09-2015
Wij hebben twee zonen van 10 en 11 jaar. Voor ons gevoel hebben we het leuk met elkaar. Toch hebben we soms het gevoel d...
2 reacties
25-09-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering