Menstruatie blijft uit

drs. P. C. Hildering / geen reacties

10-02-2017, 08:01

Vraag

Mijn menstruatie blijft uit. Mijn cyclus is gemiddeld 27 dagen. Inmiddels ben ik hier al bijna twee weken overheen. Heb ook al een test gedaan, maar die geeft aan dat ik niet zwanger ben. Heb deze maand een behoorlijke griep gehad. Kan het zo zijn dat die alles in de war heeft gebracht? Wat kan ik nu het beste doen?

Antwoord

Uit je beschrijving maak ik op dat er een kans op zwangerschap is. Weet niet wanneer je de test hebt gedaan, maar als dat is geweest toen je net overtijd was, dan zou ik die na twee weken nog eens herhalen. Om het ingewikkelder te maken: als jouw eisprong is verlaat en je kan tussen vier weken geleden en nu in verwachting zijn geraakt, dan kan het ook nog later zijn dat de test positief wordt (je moet rekenen dat de meeste testen positief zijn zo’n dertien dagen na de bevruchting).

Meer waarschijnlijk is echter dat de zware griep je cyclus in de war heeft gegooid. Dan zou je, als je een menstruatie overslaat, deze mogen verwachten over ca. twee weken. Bij voor jou niet normale buikpijn of nog langer uitblijven van je menstruatie zou ik de huisarts bezoeken. Er zijn mogelijkheden om verder te kijken met echo en bloedonderzoek.

Drs. P. C. Hildering

drs. P. C. Hildering

drs. P. C. Hildering

 • Geboortedatum:
  24-04-1953
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Urk
 • Status:
  Inactief
 • Bijzonderheden:

  Dokter Hildering is op 15 januari 2021 overleden.

Tags in dit artikel:

menstruatie
geen reacties

Terug in de tijd

Klopt het dat Rachel onbekeerd gestorven is of zou je dat vanuit de Bijbel gezien niet zo mogen zeggen?  Predikanten v...
1 reactie
10-02-2021
Wat zijn de belijdenisgeschriften en wat doen we in de kerk hiermee?
1 reactie
09-02-2013
Mogen adoptiekinderen zelf hun verjaardag kiezen?
geen reacties
10-02-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering