Bang voor zonden tegen de Heilige Geest

Redactie Refoweb / Geen reacties

23-01-2017, 10:52

Vraag

Kunnen er voorbeelden genoemd worden van wanneer je zonden tegen de Heilige Geest doet? Ik snap nooit goed hoe je dat doet. Ik heb wel eens iemand gehoord dat je dan bewust zegt dat Hij niet bestaat. Toen schoot telkens die gedachten door mijn hoofd “Hij bestaat niet”, maar dacht dan gelijk “nee, dat is niet zo” of “wat erg als je dat zegt.” Heb ik het dan al gedaan?


Antwoord

Wees gerust: wie bang is de zonde tegen de Heilige Geest te hebben bedreven, heeft dat niet gedaan. Zie ook de tag 'zonde tegen de Heilige Geest' voor diverse antwoorden.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2358 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Geachte dominee Egas, ik ben benieuwd wat u vindt van de doorvoering van de nieuwe Psalmberijming in de Christelijke Gereformeerde Kerken. Dit is in sommige CGK's al aan de orde en in andere totaal ni...
Geen reacties
23-01-2024
Was Spurgeon een evolutionist? Laatst kocht ik een prekenbundel van de bekende dominee Spurgeon. Dit was niet de eerste keer. Ik mag met zegen en genoegen zijn preken lezen. Deze keer had ik deel 37 "...
3 reacties
23-01-2012
Hoe zit het nu de Hersteld Hervormde gemeenten niet altijd in het bezit zijn van eigen kerken enzo, met huwelijksinzegeningen? Kun je zelf dan een dominee kiezen en een kerk huren?
Geen reacties
23-01-2005
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering