De vergeving van de zonden

Redactie Refoweb / 1 reactie

19-01-2016, 10:57

Vraag

De vergeving van de zonden is iets waar ik erg mee worstel. Van huis uit en vanuit het reformatorisch voortgezet onderwijs ben ik ermee groot gebracht dat vergeving krijgen (en daarmee bekeerd zijn) iets unieks is en vooral moeilijk toegankelijk. Iets wat er van jongs af aan met de paplepel is ingegoten, gaat er moeilijk uit.

Maar toch twijfel ik hier aan. Zijn er voorwaarden voor de vergeving der zonden? Hoeveel berouw van je zonden moet je eerst hebben? Er wordt zo vaak gedaan alsof vergeving zo ontoegankelijk is. Als je zonden vergeven zijn, mag je weten dat je een kind van God bent, dus daarmee is ook de bekering ontoegankelijker. Doet dit niet een enorm tekort aan Gods almacht? Er staat toch nergens in de Bijbel bepaalde 'voorwaarden' voor de vergeving? Of wel? Je zonden belijden, ja, berouw hebben van je zonden en weten dat je jezelf niet kunt redden! Maar er wordt zo vaak gedaan alsof ons berouw steeds maar moet groeien. Snapt u mijn worsteling? Kunt u een antwoord geven gegrond op de Bijbel?

ADVERTORIAL

Geef om leven, kies Care4Life

Care4Life is een nieuwe christelijke zorgverzekering, voor mensen die bewuste en principiële keuzes willen maken.

Lees verder...

Geef om leven, kies Care4Life

Antwoord

Om vergeving van zonden te krijgen is er maar één voorwaarde: vluchten tot Christus en Hem om vergeving vragen. Zie verder onderstaande tags:

https://www.refoweb.nl/vragenrubriek/tag/ellendekennis

https://www.refoweb.nl/vragenrubriek/tag/vergeving

Redactie Refoweb

Redactie Refoweb

 • Kerkelijke gezindte:
  Divers
 • Woon/standplaats:
  Divers
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Mailadres: vragen@refoweb.nl

1 reactie
handelingen2_21
20-01-2016 / 08:32
hey

dat heb ik ook mee gezeten. Maar Jezus is gekomen voor zijn vijanden, voor goddelozen, die uit zichzelf geen berouw hebben of zelfs maar willen.

"Als u spijt hebt dat u niet genoeg spijt over uw zonde kunt hebben, wel, dan hebt u reeds spijt. Als u verdriet hebt omdat u niet genoeg verdriet kunt hebben, wel, dan hebt u al verdriet."


"Wacht niet op verschrikkingen en afschuwelijkheden, die sommigen ervaren, maar ga naar Christus zoals u bent."

Spurgeon heeft hier werkelijk een prachtige preek over gehouden, die hier kunt lezen!
http://www.downloadpreken.com/artikelen/A032.pdf

veel zegen!

Terug in de tijd

Vroeger was ik heel verlegen. Dat is sinds ik werk en veel met mensen om ga wel veranderd. Alleen in sommige situaties, ...
geen reacties
19-01-2004
Ik heb gehoord dat je getrouwd ben voor God als je seksuele gemeenschap hebt gehad. Als je nu met elkaar vrijt maar voor...
geen reacties
19-01-2004
Vraag aan ds. Heikamp. Ik ben christelijk opgevoed in de HHK (mijn vader was ouderling), maar in de puberjaren ben ik ga...
2 reacties
20-01-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering