Populair zijn

E. van Doorn / Geen reacties

25-11-2015, 09:38

Vraag

Ik wil meer vrienden, ik wil populair zijn. Maar degenen waar ik mee wil omgaan mogen mijn anderen vrienden niet. Zij willen niet populair zijn, maar ik wel. Wat moet ik doen?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Je wilt graag populair zijn, schrijf je. Je hebt vrienden maar je wilt er meer.  Ik ga er even vanuit dat je een middelbare scholier bent. Als dat niet zo is, dan nodig ik je uit om nog eens te schrijven.

In de puberteit verandert er veel in je leven. Je bent volop in ontwikkeling, zowel fysiek als mentaal en je zoekt naar een identiteit. Wie ben ik? Wat wil ik? Wie wil ik zijn? Wat wil ik worden? En daar hoort ook bij: welke vrienden kies ik? Waar voel ik me prettig bij? Bij de populairen in de klas of juist niet? Wie zijn mijn vrienden?

Je schrijft dat je vrienden hebt maar dat zij niet populair willen zijn. Wat betekent dat voor jou: populair zijn? Je hebt vrienden maar je wilt er meer. Dat begrijp ik niet zo goed. Hoeveel vrienden zou je willen hebben? Wat betekent vriendschap voor jou? Waarom is populair zijn zo belangrijk? Ben je misschien een beetje onzeker over jezelf? Of delen de populairen, zoals jij dat noemt, dezelfde interesses? Echte vrienden kunnen op elkaar bouwen. Je deelt leuke dingen maar ook minder leuke dingen. 

Ten slotte vraag ik me nog wat dingen af en aangezien je de vraag vast niet voor niets aan Refoweb hebt gesteld, stel ik ze maar gewoon: hoe kijk jij naar God? Hoe denk je dat Hij jou ziet? Is Hij onderdeel van je leven? Betrek je Hem bij de keuzes die je maakt? Dank je Hem wel eens voor je vrienden? Vraag je wel eens om leiding? 

Zoals je  merkt, leg ik heel wat vragen bij je neer. Ik hoop dat ze je kunnen helpen om zelf een antwoord op je vraag te formuleren. Succes!

Hartelijke groet,
E. van Doorn

Tags in dit artikel:

puberteitvriendschap
Dit artikel is beantwoord door

E. van Doorn

  • Geboortedatum:
    24-09-1984
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
14 artikelen

Bijzonderheden:

Functie/specialisme: jongerenpastoraat


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Met enige twijfel stuur ik deze vraag omdat ik niet wil dat het overkomt als een groot verwijt of totale tekortkoming. Het zit namelijk zo. Ik ben opgegroeid in een groot gezin. Mijn ouders hadden een...
1 reactie
25-11-2022
Ik ben een moeder van 50 jaar en ben in de overgang. De ongesteldheid komt heel onregelmatig, soms om de twaalf weken, dan weer drie weken er tussen. Voel me soms ook somber en kan me heel erg zorgen ...
Geen reacties
25-11-2008
Ik heb verschillende boekjes gelezen over het duizendjarig vrederijk die ik heel duidelijk vind. Het boek Openbaringen wordt daarin duidelijk uitgelegd, iets dat in de meeste refomatorische kerken nie...
4 reacties
25-11-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering