Afknapper

C. M. Chr. Rots - de Weger / Geen reacties

04-06-2015, 12:50

Vraag

Ik vind een jongen leuk en hij duidelijk mij ook, want anders had hij me niet uitgevraagd. Maar hij is gereformeerd en ik geloof niet. Zal hij (of zijn ouders) daarop afknappen?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Er zijn twee mogelijkheden: óf hij knapt af. Óf niet. Deze jongen heeft je niet voor niets mee uitgevraagd... blijkbaar wil hij jou leren beter kennen. Nu is het dus aan jou of jij die ‘kans’ wilt grijpen.
 
Iemand die gelooft heeft een bepaalde levensvisie. Iemand die niet gelooft trouwens óók. Zie uit te vinden of jullie naar elkaar toe willen groeien. Dan kan het een heel boeiende verkeringsperiode worden. Mits ook jíj er voor open staat.
 
Misschien maken zijn ouders bezwaren, maar die zijn te overwinnen als de liefde tussen jullie sterk genoeg is. Openheid en eerlijkheid, daar komt het nu op aan. Tegenover jezelf, in de eerste plaats. En daarbij eveneens tegenover de jongen die je leuk vindt.

Sterkte gewenst,
Marijke Rots

Lees meer artikelen over:

relatie met niet-gelovige
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1502 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Onlangs hoorde ik in een preek dat we met onze nood in de eerste plaats God moeten aanroepen en daarna tot Christus moeten gaan. Maar Zij zijn toch Eén?
Geen reacties
03-06-2020
Hoe ver gaat de geheimhouding van een ouderling of predikant als iemand denkt aan zelfmoord of de neiging heeft om zelfmoord te plegen? Waar komt het, of kan het, nog meer terecht komen als je het ver...
8 reacties
03-06-2016
Ik geef nu al acht maanden met veel plezier en zonder moeite borstvoeding. Nu is het alleen zo dat mijn zoontje het liefst nog steeds alleen melk drinkt en geen fruit of warm eten. Vaak heb ik ook het...
4 reacties
03-06-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering