Engelse niveau onder refojongeren

J.M. Strijbis / 2 reacties

03-06-2015, 11:30

Vraag

Op school zijn wij van plan om een onderzoek te doen naar het Engelse niveau onder refojongeren. Het idee is dat het niveau lager is in vergelijking met de rest van Nederland. Is dat echt zo, of is dat al achterhaald? En als het zo is, heeft iemand enig idee waardoor dat komt? We zouden graag snel een serieus antwoord krijgen, zodat we verder kunnen met ons onderzoek.


Antwoord

Dit is zo. Dit is overduidelijk bewezen, hoewel er natuurlijk grote verschillen zijn. Lyceum doet het overal vrij goed (maar nog altijd statistisch lager dan...), havo is een groter probleem en vmbo verschilt sterk per school en soms per locatie of afdeling.
 
Voor alle info www.kerngroepengels.nl naar lectoraat, naar publicaties, naar De kloof.

Groetjes,

J. M. Strijbis

Tags in dit artikel:

engels
Dit artikel is beantwoord door

J.M. Strijbis

  • Geboortedatum:
    16-06-1956
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Gouda
  • Status:
    Actief
163 artikelen
J.M. Strijbis

Bijzonderheden:

Docent(opleider) Driestar Hogeschool


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
katlheen
03-06-2015 / 12:05
Wat betreft de oorzaak. Ik denk dat het komt door geen televisie en geen popmuziek luisteren, of minimaal. Wanneer je minder Engels om je heen hoort, zul je het ook minder snel oppikken.
leene
03-06-2015 / 15:07
Heb zelf bijna 4 jaar in Groot-Brittannië gewoond en gewerkt. En ik kan je vertellen dat het niveau van alle Nederlanders niet geweldig is. Van mij dus in het begin ook niet! Als het niveau van de refo jongeren nog slechter is dan is dat bedroevend laag :( de mensen uit Scandinavische landen doen het veel beter. Ik heb wel het idee dat de jeugd nu beter engels spreekt dan 10-15 jaar geleden.
Verder heeft Kathleen gelijk denk ik. Ik maak me ook zorgen over het niveau van de leraren. Mijn kinderen krijgen nu in de eerste twee groepen engels maar als ik hun juffen engels hoor praten.... dan kun je het beter niet doen. Ik snap ook wel weer dat je geen native speaker als kleuterjuf aanstelt moeilijk hoor.

Terug in de tijd

Is het verkeerd om je juist in het Nieuwe Testament te verdiepen in plaats van het Oude Testament? Ik voel me vaak meer getrokken door het Nieuwe Testament omdat ik dat meer kan toepassen op deze ti...
2 reacties
01-06-2022
Ds. Vreugdenhil, mag ik u een nieuwsgierige, niet-dringende vraag stellen? Wat is de reden dat u vaak populaire taal gebruikt? Om dichter bij jongeren te staan? Of om andere redenen?
Geen reacties
01-06-2009
Beste Ger. Gem-dominee. Afgelopen week is er weer (maar) één jongeman toegelaten door het curatorium. Al vele jaren is de oogst weinig... Natuurlijk is het een hartenzaak en mogen we daar (niet te sne...
Geen reacties
01-06-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering