Probleem met pastoraal werker

drs. W.H. Hoorn / Geen reacties

25-04-2015, 10:08

Vraag

Mijn pastoraal werker is het zat met me. Ze heeft eerst in mijn kwetsbare periode m’n hele leven op z'n kop gegooid met haar bemoeiingen en nu zegt ze: je zoekt het maar uit, dit duurt mij te lang. Zou de Heere Jezus het ook zo gedaan hebben?


Antwoord

Beste vragenstell(st)er,

Eigenlijk heb ik te weinig informatie om hier een goed antwoord op te kunnen geven. Weet namelijk niet wat de oorzaak is geweest van uw kwetsbare periode, noch wat de handelwijze van uw pastorale werker in deze is geweest en hoe zij daarmee uw leven op de kop moet hebben gegooid.

Maar ik geloof niet dat de Heere Jezus ooit zou zeggen dat wij het maar uit moeten zoeken omdat het te lang duurt. Nu is het ook wel zo dat u de werken van zondige en feilbare mensen, die wij allemaal zijn, niet kunt vergelijken met datgene wat de Heere Jezus heeft gedaan en nog steeds doet. Want dan koestert u echt veel te hoge verwachtingen van mensen.

Omdat verdere kennis aangaande uw problemen mij ontbreekt kan ik er, tot mijn spijt, niet verder of dieper op in gaan. Het is alleszins begrijpelijk dat u uw problemen niet zomaar met iedereen op het openbare internet wilt delen.

Ik adviseer u om in elk geval om hulp te zoeken en een andere vertrouwenspersoon in de arm te nemen.

Vriendelijke groeten,
Drs. W. H. Hoorn

Tags in dit artikel:

hulpverlening
Dit artikel is beantwoord door

drs. W.H. Hoorn

  • Geboortedatum:
    30-01-1959
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Dedemsvaart
  • Status:
    Actief
99 artikelen
drs. W.H. Hoorn

Bijzonderheden:

Niet beroepbare kandidaat


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Wij zijn een jong gezin met een paar kleine kinderen, man werkt volledig en vrouw twee dagen per week. Elke maand gaat ons salaris op aan vaste lasten, eten en kleding. We doen heel zuinig, we budgett...
37 reacties
25-04-2012
Hoe kun je Gods stem verstaan? Gevoelens zijn genoeg (Jona)? Of door het Woord? Of door mensen tot je gesproken? Hoe kun je nu precies weten wie er tegen je praat en op welk moment?
Geen reacties
25-04-2005
Mogen we de spot drijven met de duivel? Of is iets/iemand bespotten in geen enkel geval hoe een christen zich behoort te gedragen?
Geen reacties
25-04-2018
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering