House

Johan Vreugdenhil / Geen reacties

16-10-2003, 00:00

Vraag

Jullie zeggen altijd dat house slecht is. Wat is er slecht aan dan?


Antwoord

Als je deze vraag stelt moet je jezelf ook eens afvragen of je je hart ook open wilt zetten om het antwoord te willen horen en het dan ook te aanvaarden en toe te passen in je leven. Als je van te voren in jezelf eigenlijk al zegt: nou wat hij ook zegt , ik blijf toch lekker luisteren , dan heb je aan de beantwoording van deze vraag eigenlijk niets. Eigenlijk zou je deze vraag niet aan mij moeten stellen maar aan God ! Geeft God dan antwoord op zulke vragen? Jazeker.

Daar moet je wel wat voor doen. God is met eerbied gesproken geen automaat waar je een euro ingooit, je vraag stelt en vervolgens krijg je het antwoord. Je zult biddend de bijbel moeten lezen en hoe langer je dat doet in geloof, hoe meer antwoorden je krijgt. God wil namelijk heel graag dat je Zijn geboden onderhoudt, want dan kom je weer dichter bij hoe Hij het bedoeld heeft. En als je door het lezen en bidden mag zien hoe liefdevol de Heere wil zijn (door zijn Zoon Jezus Christus) voor ons, dan komen er allerlei antwoorden op veel vragen.

Je denkt misschien: hij wil zich er makkelijk van af maken? Nou hier komen dan wat zaken waarvan ik denkt dat ze niet bij God horen dus slecht zijn:

Veel housemuziek heeft goddeloze teksten. De videoclips zijn vaak erotisch en gewelddadig. De muzikanten moeten vaak niets van God hebben. Het luisteren naar house brengt je meestal niet in aanbidding voor de Heere. Ook leidt die muziek je naar allerlei (lees)bladen  die je nou ook niet direct naast je bijbel zou leggen. En op den duur wil je er ook bij horen en wil je eigenlijk wel naar een houseparty. Ik mocht evangeliseren op een houseparty. Nou, ik zal je zeggen; daar zie en hoor je zoveel goddeloosheid, daar lopen de rillingen van over je rug en doe je niets anders dan bidden: "O Heere hou me vast, bewaar me."

Ik denk dat je wel genoeg punten hebt waar je uit op kunt maken dat dit niet de muziek is waar je naar wilt luisteren als je op je sterfbed ligt en dat kan elk moment zijn.

Zoek de Heere Jezus en leef. Hij staat maar 4 centimeter van je vandaan op je te wachten (een deur is maar 4 centimeter dik). Openbaring 3:20: "Zie, Ik sta aan de deur, en Ik klop; indien iemand Mijn stem zal horen, en de deur opendoen, Ik zal tot hem inkomen, en Ik zal met hem avondmaal houden, en hij met Mij."

Hartelijke groeten en Gods onmisbare zegen,
Johan Vreugdenhil

Tags in dit artikel:

muziekstijl
Dit artikel is beantwoord door

Johan Vreugdenhil

  • Geboortedatum:
    27-10-1952
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Emmeloord
  • Status:
    Inactief
16 artikelen
Johan Vreugdenhil

Bijzonderheden:
Specialismen: Media-Muziek en computer

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Als je christen bent, is het dan de bedoeling om dan alleen christelijke vrienden te hebben? Zelf had ik een tijdje terug redelijk wat ‘zogenaamde’ vrienden. Daar trok ik dus soms mee op. Waar ik me a...
3 reacties
16-10-2014
Rare vraag misschien, maar waar is de hel? Ik hoorde laatst van iemand die dacht dat de hel in het midden van de aarde zit, want het schijnt dat er in het midden van de aarde vuur is. Maar ik dacht da...
1 reactie
16-10-2015
Ik ben een meisje van 15 jaar en ik heb een verhouding met een donkere jongen, maar mijn ouders zijn het er niet mee eens. Wat moet ik doen?  
Geen reacties
16-10-2005
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering