Beeld van christelijke jongeren

Redactie Refoweb / 3 reacties

16-10-2013, 12:22

Vraag

Hoe wordt tegen christelijke jongeren aangekeken?


Antwoord

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2359 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
3 reacties
vlokje
16-10-2013 / 19:46
Deze vraag kun je denk ik beter op een niet-christelijk web stellen. Insiders weten niet hoe anderen tegen hen aankijken. Maar ook outsiders kijken waarschijnlijk allemaal met verschillende ogen naar christelijke jongeren. Het is afhankelijk van je eigen ervaring met hen of wat je er van af weet.
Toen ik zelf christelijk was dacht ik dat de hele wereld mij minachtte om mijn christen-zijn. Nu ik niet meer christelijk ben denk ik dat de buitenwereld er helemaal niet zo mee bezig is. Mensen weten vaak maar weinig af van de inhoud van het geloof, en ze weten mogelijk het verschil niet eens tussen al die verschillende geloven.
levensbron
16-10-2013 / 22:27
vlokje, heb je op de 3 sites van refoweb gekeken?

Keurig uitgelegd door Dhr Bayens, daar heb je toch geen " niet-christelijke web"voor nodig?

Jammer dat je geen christen meer bent.
Nee, niet jammer, droevig.
Toch heb je er nog interesse in, anders zat je niet op refoweb.
Ik hoop voor je, dat je je christelijke indentiteit weer oppakt.
Zo lang er leven is, is er hoop.

Gods zegen toegewenst
vlokje
17-10-2013 / 21:03
Een niet christelijk web, nee stelt u zich voor, die hebben we toch niet nodig zeg.
levensbron: vroeger dacht ik exact als u. Ik noem u u, want uw naam is indrukwekkend: Bent u misschien een menselijke vervanging van de Levensbron?
Vroeger was ik net zo bezorgd als u over onchristelijken en vooral exchristenen. Ik was nog droeviger dan u, ik was diepbedroefd, ik huilde de hele dag om afvalligen.
Maar mijn droefheid is tot blijdschap geworden. Het doek is weggehaald. De Levensbron heeft me laten zien dat ieder mens bij God hoort, en er geen onderscheid tussen bokken en schapen bestaat. Dat alle mensen één zijn, dat ieder onderscheid berust op menselijke vergissingen.
Groter blijdschap ken ik niet. Ik hoef niemand meer te bekeren, ik hoef niet meer te strijden, ik hoef niet meer te wanhopen. Alles is veilig.
Wie liefheeft is uit God geboren. Ik ken geen mensen die niet kunnen liefhebben. Ik ken beschadigde mensen, maar ik ken geen mensen die de taal van de liefde niet verstaan.

Terug in de tijd

Mijn moeder is bijna drie jaar geleden aan Alzheimer overleden. Ik kon zo goed met mijn moeder opschieten en ben de zes jaar dat ze in het verpleegtehuis zat bijna dagelijks bij haar op bezoek geweest...
Geen reacties
16-10-2019
Ik heb een vraag over Samen op Weg. Het gaat over de Leuenberger Confessie en de Augsburgse Confessie. Wat is hier niet goed aan?
Geen reacties
16-10-2003
Ik vind het erg moeilijk hoe ik moet denken over de roeping tot het predikantschap. Ik heb nu een baan die ik graag doe, maar er blijft bij mij toch een verlangen om predikant te worden. Ik vraag me e...
Geen reacties
16-10-2005
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering