Gospel Fellowships

J.M. Strijbis / Geen reacties

08-09-2014, 12:18

Vraag

Kan iemand mij vertellen wat voor gemeenschap Gospel Fellowships is? Is dit een sekte? Zie ook hun geloofsverklaring.


Antwoord

Dag vragensteller,

Gospel Fellowship heeft zijn wortels in China. In dat land is godsdienst lastiger in het openbaar te belijden dan bij ons. Samenkomsten van meer dan honderd mensen worden in principe niet geduld. Gospel Fellowship is niet tegen kerkgebouwen, maar over het algemeen komt men samen als huisgemeente in grotten, velden of huizen. Men noemt elkaar broeder en zuster. En hoewel er leiders zijn, willen deze niet erkend worden door titels of i.d. boven anderen. Men presenteert zichzelf als een gemeenschap, zonder hoofd. Men belijdt heel sterk maar één Hoofd en dat is Christus. Ik zou Gospel Fellowship dus geen sekte willen noemen.

Men belijdt een Drieënig God, men gelooft in de gehele Bijbel, zijnde het Woord van God. Hierbij zij nog eens benadrukt dat Christus centraal staat. Hoewel er nog veel meer te vertellen is over deze beweging, hoop ik met het bovenstaande antwoord gegeven te hebben op de vraag.

Vriendelijke groeten,
Johan Strijbis

Lees meer artikelen over:

sekte
Dit artikel is beantwoord door

J.M. Strijbis

  • Geboortedatum:
    16-06-1956
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Gouda
  • Status:
    Actief
163 artikelen
J.M. Strijbis

Bijzonderheden:

Docent(opleider) Driestar Hogeschool


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Twee maanden geleden ben ik bevallen. Na vijf weken (weinig) vloeien, verlies ik regelmatig slijm en een paar dagen in de week wat helder rood bloed. Is dit normaal?
Geen reacties
08-09-2011
Voor een opdracht op school verdiep ik me in een sociologische groep (als ik het zo mag noemen) naar keuze. Ik heb hierbij specifiek gekozen voor de overtuiging, gebruiken, en levensstijl van bevindel...
Geen reacties
08-09-2021
Ik ben me aan het verdiepen in het boek Genesis en vroeg me iets af. De HEERE belooft aan Abraham dat zijn zaad zal zijn als de sterren én het zand, bij Izak worden alleen de sterren als metafoor gebr...
Geen reacties
08-09-2023
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering