Bang voor uit elkaar groeien

C. M. Chr. Rots - de Weger / 2 reacties

07-02-2014, 11:28

Vraag

Waaraan kun je merken je in een relatie uit elkaar groeit? Waar moet ik dan op letten? Ik ben bang dat dat bij ons gebeurt.

Antwoord

Beste vraagsteller,

Vraag je af wat er verandert binnen je relatie. Hoe je dat doet? Schrijf eens een aantal punten op. Bijvoorbeeld: wat had je verwacht van je partner, waarin ben je teleurgesteld geraakt, wat zou je graag anders willen? Nog meer vragen: waar heb jij zelf invloed op; wil je dat aanwenden? Zo ja, op welke manier? En kijk ook eens naar: waar liggen jouw interesses? Kun je aandacht opbrengen voor die van je partner? Waar gá je voor? Wat is de (grootste) ergernis? Geef voor jezelf eerlijk en open antwoord. Zo krijg je inzicht in je motieven om door te gaan of om juist te willen stoppen.

Wellicht komen er bij jezelf ook soortgelijke of nog heel andere vragen op die je nog niet hardop hebt durven uitspreken. Met je partner praten over bovenstaande kan ook een tip zijn, maar mogelijk is communicatie een van de problemen binnen jullie relatie.

Ik wens je alle goeds toe,
Marijke Rots

C. M. Chr. Rots - de Weger

C. M. Chr. Rots - de Weger

 • Geboortedatum:
  18-02-1947
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Aalten
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af. Lees hier het jubileuminterview.

2 reacties
dagvlinder
07-02-2014 / 12:23
Alleen al je angst dat het gebeurt zegt al wat natuurlijk. Zit het goed, dan maak je je geen zorgen.
Besteed tijd, oprechte aandacht aan elkaar. Spreek waardering naar elkaar uit, doe samen dingen die je beiden fijn vind. Een huwelijk is geen vanzelfsprekend gebeuren, teveel stellen laten de sleur erin komen, zonder opzet. Maar in een huwelijk zul je moeten (mogen) investeren, en wat je erin stopt krijg je meestal ook weer terug.
inChristus
09-02-2014 / 16:16
Wat je als eerste doet, als je het al niet gedaan hebt: ga naar Jezus Christus toe en leg deze vraag bij Hem neer. Hij kent jouw en hij kent je partner als geen ander. Hij geeft geen steen als je Hem om een brood vraagt.

Terug in de tijd

Mijn voormalige vrouw heeft mij enkele jaren geleden verlaten en is inmiddels een nieuwe relatie aangegaan. Zelf ben ik ...
geen reacties
08-02-2019
Als ik hoor dat Jezus voor mijn zonden gestorven is dan denk ik: 1. Ja, voor tot nu toe gedane zonden wel, maar voor ...
6 reacties
07-02-2020
Wat zegt de bijbel over de liturgie binnen een kerkdienst en hoe zijn de volgordes, gebruiken en elementen binnen de tra...
geen reacties
08-02-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering