Ananias

Ds. A. Kot / geen reacties

01-10-2001, 00:00

Vraag

Christenen denken erg gemakkelijk dat ze gered worden door Jezus. Waarom ging Ananias dan dood toen hij geld achter hield? Handelingen 5.

Antwoord

Christenen denken niet makkelijk over de redding door de Heere Jezus. Ze geloven op grond van Gods eigen Woord wel dat allen die tot Christus de toevlucht nemen door het geloof vergeving van zonden ontvangen, verlost worden van het verderf en eeuwige zaligheid verkrijgen. Aan dat Evangelie-woord klemt een christen zich vast.

Dat christenen niet makkelijk over de redding door Jezus denken komt omdat de prijs die betaald moest worden om ons te verlossen van onze zonde en schuld onuitsprekelijk duur is geweest. Het heeft het kostbare bloed van Christus gekost. Wie dat beseft zal nooit meer gemakkelijk over de redding spreken.

"Waarom ging Ananias dan dood?" Omdat hij geen ware gelovige was. Hij had zijn geld liever dan Christus. En met dat geld moest hij "ten verderve" gaan.

Hoe is het met jou? Heb jij de zonde ook liever dan Christus? Dan moet je net als Ananias omkomen. Maar als je vlucht tot het kruis van Golgotha is er behoudenis voor de grootste der zondaren.

Je Ds.. A. Kot

Ds. A. Kot

Ds. A. Kot

 • Geboortedatum:
  25-12-1966
 • Kerkelijke gezindte:
  Divers
 • Woon/standplaats:
  Huizen
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Predikant Vrije Hervormde Gemeente van Huizen

geen reacties

Terug in de tijd

Hoe kun je zonder hulpverlening van een obsessieve compulsieve stoornis afkomen?
2 reacties
30-11-2012
Aan dr. C. A. Van der Sluijs. Enige tijd hoorde of las ik van u de uitspraak: "Een voorspelbare prediking is een ramp vo...
4 reacties
30-11-2011
Mijn vrouw kan niet tegen de pil en we hebben een hekel aan het gebruiken van condooms. Is er een andere oplossing, b.v....
geen reacties
30-11-2005
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering