Beroepbaarstelling van een kandidaat

Ds. W. Pieters / Geen reacties

26-12-2013, 13:23

Vraag

Hoe komt het dat er bij een beroepbaarstelling van een kandidaat (uit de Gereformeerde Gemeente) altijd direct beroepen zijn, soms uit wel bijna alle vacante gemeenten. En in tegenstelling tot dit, een aantal Hersteld Hervormde kandidaten al weken, maanden -enkele zelfs jaren- zitten te wachten en nooit een beroep krijgen? Natuurlijk begrijp ik dat dit door God geleid wordt, maar ik vind dit heel moeilijk te begrijpen.


Antwoord

Het is gemakkelijk te begrijpen: in de Gereformeerde Gemeenten zijn de beroepbare studenten in hun prediking zodanig dat altijd veel gemeenten begeren dat zij die student tot eigen predikant krijgen. In de HHK liggen deze dingen veel onderscheidenlijker. Er zijn binnen de HHK beroepbare kandidaten die (in eerste instantie) niet acceptabel of niet gewenst zijn voor enige gemeente. Verder zijn de Gereformeerde Gemeenten meer een eenheid dan de HHK.

Ds. W. Pieters

Tags in dit artikel:

beroepingswerk
Dit artikel is beantwoord door

Ds. W. Pieters

  • Geboortedatum:
    27-06-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Elspeet
  • Status:
    Actief
259 artikelen
Ds. W. Pieters

Bijzonderheden:

website: dspieters.refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik zit op een school voor verpleegkunde. Daar behandelden we een casus over verstandelijk gehandicapten. Er was ook de vraag of verstandelijk gehandicapten mochten trouwen. Ik zelf denk van niet, met ...
Geen reacties
26-12-2004
Ik heb altijd de Bijbel gelezen, maar ik ben die kwijtgeraakt tijdens een logeerpartij. En ik heb een vraag over Jezus: Wie is de oude man die Jezus wilde zien?
1 reactie
26-12-2012
Kunt u mij misschien vertellen of de kanttekeningen gelijk zijn aan een Bijbelverklaring, of daar boven/onder staan? Vaak is het aanvullend of iets uitgebreider bij een verklaring. Echter, pas las ik ...
5 reacties
26-12-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering