Theologie van de jongerenbijbel

drs. I. A. Kole / geen reacties

25-09-2013, 11:49

Vraag

Aan iemand van de Ger. Gem. De generale synode heeft zich opnieuw tegen de HSV uitgesproken. Nu echter niet alleen tegen de HSV, maar ook tegen de theologie van de jongerenbijbel. Wat zijn de concrete bezwaren tegen deze theologie?

Antwoord

We hebben alleen het korte bericht in het RD gelezen en ons hogelijk verbaasd. De tekst is aan niemand verstrekt (alleen een prepublicatie over het boek JONA); de medewerkers hebben hun bijdrage geleverd (meer hebben ze niet); als (eind)verantwoordelijke stuurgroep hebben we steeds bijdragen gekregen om een mening over te geven, sommige zaken zijn heel erg teer; er zijn ook bijdragen afgewezen/of om opnieuw te schrijven, of door een andere scribent, en ook omdat er het zulke juweeltjes bij waren, als geschenk van de Heilige Geest.

Vandaag -24/09/13- hebben we het complete exemplaar ontvangen: Prachtig! Wat een geschenk! Wat er bedoeld wordt met “bezwaren tegen de theologie van de jongerenbijbel”, daarover tasten we in het duister, want hoe kun je een product toetsen als het er nog niet is. En de beoordeling zal toch pas plaatsen kunnen vinden als je kennis genomen hebt van de verantwoording van de stuurgroep en er verantwoorde steekproeven gedaan zijn over een hulpmiddel om jongeren te helpen bij het  het verstaan van het onfeilbare Woord van God met de oproep: Mijn zoon/dochter Geef Mij je hart! 

Drs. I. A. Kole

drs. I. A. Kole

drs. I. A. Kole

 • Geboortedatum:
  05-07-1940
 • Kerkelijke gezindte:
  Gereformeerde Gemeenten
 • Woon/standplaats:
  Berkenwoude
 • Status:
  Actief

Tags in dit artikel:

HSVStatenvertalingsynode
geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben bang voor de hel, maar ik weet dat dat niet het goede motief is om voor bekering te bidden. Ik probeer spijt te h...
geen reacties
25-09-2005
Kun je (over het algemeen gezegd) bij meer inlevingsvermogen je zonden ook beter voelen?
3 reacties
25-09-2009
Ik ben een meisje van 17 en opgevoed in een christelijk gezin. Ik ben een jaar lang verslaafd geweest aan mezelf snijden...
geen reacties
26-09-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering