Apocriefe boeken en HSV

Herziene Statenvertaling / Geen reacties

03-05-2013, 10:13

Vraag

In de Nederlandse Geloofsbelijdenis wordt melding gemaakt van de canonieke boeken van de Bijbel en de apocriefe boeken. In artikel 6 wordt een aantal boeken genoemd. In hetzelfde artikel waar de apocriefe boeken worden genoemd, wordt gezegd dat de kerk deze wel mag gebruiken maar niet hetzelfde gezag mag toekennen als de canonieke boeken. Waarom zijn de apocriefe boeken dan niet toegevoegd aan de Herziene Statenvertaling?


Antwoord

De apocriefe boeken maakten geen deel uit van ons mandaat. Bovendien is de hertaling vrijwel uitsluitend door vrijwilligers gedaan, dus we moesten ons beperken. Het heeft al moeite genoeg gekost om de canonieke boeken op tijd klaar te krijgen. Misschien komen de apocriefe boeken ooit nog eens aan de beurt. Maar er is maar heel weinig vraag naar. Dit is eigenlijk de eerste keer dat we deze vraag krijgen, geloof ik.

Hartelijke groet,
Reinier de Blois

Dit artikel is beantwoord door

Herziene Statenvertaling

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
93 artikelen
Herziene Statenvertaling

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Aan ds. Van Campen. Ik hoorde onlangs uw preek in de gemeente van Ede over het Kruis. De preek was voor me tot onderwijs en troost. Toch blijf ik dan zo zitten met de vraag: ik voel mij zonden niet zo...
2 reacties
03-05-2012
Vanaf welke leeftijd zouden kinderen een eigen account kunnen hebben met online spellen zoals Fishao en MyFreezoo en meer van dat soort spellen?
Geen reacties
03-05-2016
Ik heb een vraag gesteld over de drie dagen en nachten die de Heere Jezus in het graf zou hebben gelegen. Nu begrijp ik het antwoord alleen niet goed. Graag wat meer toelichting op het volgende fragme...
Geen reacties
03-05-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering