Bang voor tia

drs. A. Meijer / 2 reacties

25-03-2013, 11:53

Vraag

Sinds een aantal maanden heb ik (vrouw, 37 jaar) erg veel last van oorsuizen, wat gepaard gaat met een stekende, bonzende pijn rondom en achter mijn ogen. Ook heb ik dan schrijnende plekken op mijn hoofd onder het haar. Ben al bij de huisarts geweest, bloeddruk was licht verhoogd. Kreeg bétablokker, maar klachten bleven hetzelfde. Pas weer geweest en medicatie gekregen voor oogmigraine. Hielp echter ook niet. Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn? Maak me best zorgen want in onze familie komen veel tia's voor, echter op hogere leeftijd.

Antwoord

Beste vragenstelster,

Om maar met de deur in huis te vallen: jouw klachten passen niet bij tia's. Het is vaak lastig om de oorzaak van oorsuizen en hoofdpijn te achterhalen. Veelal vindt men geen oorzaak. In de praktijk zie ik dat deze klachten vaak samengaan met emotionele spanningen zoals overbelasting, oververmoeidheid en sombere of angstige stemming. De schrijnende plekken op de hoofdhuid kunnen veroorzaakt worden door een verhoogde spierspanning.

Als ik jouw klachten samen neem dan vraag ik mij af: is er bij jou sprake van emotionele spanningen? Je kunt de klachten natuurlijk altijd nog eens bespreken met de huisarts.

Vriendelijke groet,
A. Meijer

drs. A. Meijer

drs. A. Meijer

 • Geboortedatum:
  14-12-1978
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Ouderkerk aan de Amstel
 • Status:
  Actief

Tags in dit artikel:

oren
2 reacties
Paradiso
25-03-2013 / 20:00
Vaak denken artsen bij vage klachten aan spanningen of vermoeidheid, ze zullen ongetwijfeld meestal gelijk hebben. Maar niet altijd, dus als het langer aanhoudt en je vertrouwt het niet kun je misschien vragen om een scan om dingen uit te sluiten.
vandijk
26-03-2013 / 10:37
Wanneer je nog niet gerustgesteld bent door de huisarts zou je ook een afspraak bij een oogarts kunnen maken voor controle. Bij deze klachten zou je arteritis temporalis uit moeten sluiten. Dit is een zeldzame aandoening die meestal bij 60 plussers ontstaat. Symptomen zijn hoofdpijn, pijn bij kauwen en haren kammen. Het is een ontsteking aan de bloedvaten.

Terug in de tijd

Een groot gedeelte van mijn leven (20'er) heb ik een bril gedragen. Ongeveer 2/3 jaar heb ik lenzen gehad om vervolgens ...
geen reacties
26-03-2015
Ik (jonge vrouw) heb ruim 1,5 jaar een relatie. Mijn vriend en ik hebben besloten seks te bewaren voor het huwelijk. Mij...
2 reacties
25-03-2015
Misschien moeilijk te beantwoorden, maar ik hoor nogal eens dat het coronavirus bewust in China is verspreid door het le...
1 reactie
26-03-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering