Rouwverwerking

Redactie Refoweb / 1 reactie

04-03-2013, 12:03

Vraag

Ik heb nog niet zo lang geleden onverwacht een naaste familielid verloren en ik heb het er heel moeilijk mee dat dit is gebeurd. Ik kan het niet accepteren dat die persoon hier niet meer is. Toen de begrafenis achter de rug was en het gewone leven weer begon, begint het grote gemis pas goed tot je door te dringen. Ook hoe de omgeving er mee omgaat is niet altijd even makkelijk hierin, het begrip is vaak er niet altijd! Soms kun je alleen maar praten met hen die hetzelfde hebben meegemaakt, of eigen familie. Hoe komt dit nou zo?


Antwoord

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2357 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
Ineke
12-03-2013 / 13:58
Allereerst wil ik je van harte sterkte toewensen in deze zware tijd van rouw en gemis.Herkenbaar wat je schrijft!Hoe moeilijk is het om weer verder te moeten zonder de persoon waar je intens van gehouden hebt....Dan verwacht je van je omgeving begrip als je ergens geen zin in hebt maar je krijgt het amper.Men denkt dat je zo de draad weer oppakt en verder gaat zonder rekening te houden met die schrijnende pijn die je van binnen voelt.Ook ik heb dagen dat me alles teveel is...dat de heimwee zo snijdend aanwezig is.
Wat me helpt is om te denken wat mijn geliefde gewild had en dat is mijn verdriet en gemis aan Gods voeten brengen en vragen of Hij me kracht en bijstand wil schenken.En daar mag ik toch wat rust en troost in vinden al blijft het aardse gemis heel zwaar.Maar we moeten de tijd nemen om te rouwen,men kan niet verwachten dat deze heftige gebeurtenis zo verwerkt is.Gelukkig zijn er ook mensen die wel begrip hebben voor alles maar inderdaad zijn dit vaak mensen die ook een gemis van nabij hebben meegemaakt.Gods ondersteuning en hulp toegewenst!

Terug in de tijd

Wat is er mis met een onchristelijke vriendin?
Geen reacties
04-03-2004
Ik ben met mijn vriend meegegaan naar de Ger. Gem. in Ned. Mijn ouders (Ger. Gem.) kunnen dit niet verkroppen, zij negeren ons en doen net alsof wij er niet zijn. Hoe moeten wij hier mee omgaan? Kunt ...
Geen reacties
04-03-2008
Ik ben een jongeman van 22 jaar. Enkele jaren geleden heb ik verkering gehad, maar dit is al zo'n 1,5 jaar uit. Mijn hart verlangt naar een vriendin, ik heb er behoefte aan. Nu hoop ik binnenkort voor...
11 reacties
04-03-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering