Uitstrijkje laten maken

drs. A. Meijer / 5 reacties

14-11-2012, 10:56

Vraag

Als mijn man mij vingert dan gebeurt het regelmatig dat ik daarna wat bloed verlies. Het is erg weinig, maar als ik plas dan brand het een beetje. Hij heeft dan ook wat bloed aan zijn vinger. Het is niet altijd dat ik bloed verlies. Ik heb het ook een paar keer gezien aan zijn condoom. Wat ik me afvraag is of het kwaad kan. Naar mijn idee raakt hij een spiertje? Ik las alleen ergens dat het niet normaal zou zijn en je het d.m.v. een uitstrijkje na zou moeten laten kijken.

Antwoord

Beste vragenstelster,

Een uitstrijkje doe je om te kijken of er cellen zijn die wijzen op de ontwikkeling van baarmoederhalskanker. De cellen haal je weg bij de baarmoedermond. Baarmoederhalskanker ontstaat vele jaren na besmetting door het HPV-virus. Deze besmetting is een SOA (seksueel overdraagbare aandoening).

Als ik jouw verhaal lees dan komt het bloedverlies niet vanuit de baarmoedermond maar van veel 'lager' (je voelt het o.a. bij het plassen) en is een uitstrijkje dus overbodig. Waarschijnlijk is er sprake van een lichte slijmvliesbeschadiging bij het begin van de vagina.

Vriendelijke groet,
A. Meijer

drs. A. Meijer

drs. A. Meijer

 • Geboortedatum:
  14-12-1978
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Ouderkerk aan de Amstel
 • Status:
  Actief
5 reacties
frank88
14-11-2012 / 19:18
Kunnen dit soort vragen niet elders/besloten gesteld worden? Zit niet echt op zulke plastische verhalen te wachten op een website die ik voor mijn geloofsgroei bezoek. Overigens respecteer ik de vraagstelster volledig, is meer bedoeld voor refoweb.
AHHK76
14-11-2012 / 19:30
Ik houd wel van openheid...! Maar bij deze vraag had ik ook even zoiets van.... Nou iets minder kan ook wel!
ikbenikke
14-11-2012 / 20:45
Helemaal met frank88 eens, iets minder gedetailleerd mag wel...misschien detailles weglaten met publiceren?
Annique
15-11-2012 / 00:07
Het is inderdaad wel,erg detaillistisch. Maar even inhoudelijk. Ik heb hetzelfde probleem gehad. Ben langs de huisarts die aangaf dat je dit soort klachten altijd even moet laten checken. Bij mij bleken het poliepen op de baarmoedermond te zijn. Omdat de klachten aan bleven houden is er uiteindelijk een uitstrijkje gemaakt. Daaruit bleek dat ik geen drager was van het HPV virus, maar dat er wel sprake was van onrustige cellen wat de poliepen verklaarde. Dus ik zou even langs de huisarts gaan, voorkomt een hoop stress/onrust is mijn ervaring.
juni
24-11-2012 / 15:48
is zoiets ook een huwelijks leven?Nog nooit in de Bijbel gelezen!welke man doet zn vrouw zoiets aan,vroeg ik mij af.Ik kan dit in de concordantie ook niet vinden.

Terug in de tijd

Was het ongeval waarbij onlangs een aantal jongeren zijn omgekomen door God voorbestemd? God weet toch van een ieder van...
geen reacties
14-11-2004
Ik zit in de Ger. Gem. en hou mijn onderwerp voor de JV over het Heilig Avondmaal. Mijn vraag hierover is, hoe kan je al...
geen reacties
15-11-2017
Hoe kon er op de eerste scheppingsdag al licht zijn, als er op de vierde scheppingsdag de zon, maan en sterren geschapen...
geen reacties
15-11-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering