Echt Gods Werk

Redactie Refoweb / 2 reacties

20-10-2012, 11:08

Vraag

Hoe weet je dat de Heilige Geest in je werkt en dat het echt Gods Werk is? Dat de Heere een goed werk in je begonnen is? Je kan er zo veel mee bezig zijn, maar ik ben vaak zo bang dat het alles niet uit God is, maar van mezelf. Dat je, als je voor Zijn rechterstoel staat alles terug moet geven, om het zo maar te zeggen.


Antwoord

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2359 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
altijdwat
23-10-2012 / 01:54
Als het van God is komt Hij er, op Zijn tijd, ALTIJD op terug. Dan zullen er momenten zijn dat je het zo zeker weet, dat niemand dat van je kan afpakken.
Maar soms moet je wachten, maar tijdens het wachten leert God ons vaak wat. Bijvoorbeeld dat het genade is, onverdiend. Of dat we zonder Hem zo de wereld weer ingaan. Of dat we erachter komen hoe vijandig we eigenlijk zijn als er niets 'gebeurd' en we Gods wegen niet begrijpen.
Maar als de Heere op Zijn Woord terugkomt en je mag achterom kijken dan begrijp je: na dezen zult gij het verstaan...
dkw
23-10-2012 / 09:08
Niet afwachten, maar verwachten!

Terug in de tijd

Ik (meisje) heb een vraag over haargroei. Ik lees op internet tegengestelde beweringen. Is het zo dat van scheren je haar sneller groeit, of gebeurt dat juist door epileren/harsen? Gezichtsbeharing (z...
Geen reacties
20-10-2010
Ik hoor vaak zeggen: Wachten we na het bidden wel eens op antwoord op het gebed? Ik snap niet goed hoe ik dit moet zien, want hoe spreekt God tot je?
2 reacties
20-10-2017
Beste ds. Harinck. Ik las pas in uw Catechismusverklaring de preek over Zondag 1. Daarin staat dat het de wedergeboren mens niet te doen is om de hel te ontgaan of de hemel te verkrijgen, maar om de e...
Geen reacties
20-10-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering