Leeftijdsverschil met nieuwe vriend

C. M. Chr. Rots - de Weger / 3 reacties

16-10-2012, 08:49

Vraag

Inmiddels ben ik gescheiden moeder van twee kinderen, ik ben 34 jaar oud. Ik ben verliefd op een man van 58. Wij zijn allebei gelovig en willen graag trouwen. Nu ben ik bang voor de reacties van mijn omgeving vanwege het leeftijdsverschil. Is dit verschil problematisch?


Antwoord

Beste mevrouw,

Ja, het leeftijdsverschil tussen u en uw nieuwe vriend is problematisch zolang u er zelf een probleem van maakt. Waarom zijn de mogelijke reacties van uw omgeving zo belangrijk voor u? Stel uzelf zeer nadrukkelijk deze vraag. U kunt er namelijk alleen zelf een antwoord op geven. Waarschijnlijk verwacht u geen positieve opmerkingen, maar slechts afwijzing. Dat kan. En dat kan zeker erg vervelend zijn. Bovendien zal het leeftijdsverschil in allerlei situaties en op de meest onverwachte momenten ter sprake komen. U beiden zult ongetwijfeld vele malen 'uitleg' dienen te geven óf opmerkingen negeren. Het is maar net waar ú voor kiest! Want openlijk of achter uw rug: mensen zullen kletsen en hun (voor)oordeel klaar hebben. Gelukkig is het tegelijk ook zo dat ware liefde alles overwinnen kan, toch?

Wilt u een tip? Leest u -samen- het boek "Huwelijk"  van Tim Keller voordat u opnieuw gaat trouwen. Dit is een zeer waardevol boek dat vele aspecten van het huwelijk vanuit bijbels perspectief belicht. Dit boek zou u nog wel eens voor  verrassingen kunnen plaatsen. Juist een tweede huwelijk -voor u met een man, die de grootvader van uw kinderen zou kunnen zijn- vraagt een gedegen voorbereidingstijd!

Alle goeds toegewenst,
Marijke Rots

Lees meer artikelen over:

leeftijdsverschil
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1500 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
3 reacties
pts
16-10-2012 / 17:35
Min man is 20 jaar ouder dan mij en wij maken er geen punt van (we merken het vaak niet eens). Als iemand anders het raar vind dan is dat hun probleem!!
Jane22
16-10-2012 / 21:32
Geen idee of u iets heeft aan mijn reactie, maar wij hebben 22 jaar leeftijdsverschil (mijn man is 22 jaar ouder, want andersom kan ook) en zijn afgelopen vrijdag 18 jaar getrouwd en nog steeds gelukkig met elkaar!
Daniel
17-10-2012 / 09:34
Wat een mooi antwoord van mevrouw Rots.

Terug in de tijd

Wij zijn een pas getrouwd stel. Bij het hebben van gemeenschap gaat de voorhuid van mijn penis helemaal naar achteren en dit is erg pijnlijk, ook is de kleur van mijn penis vreemd, een soort paars. Hi...
1 reactie
16-10-2017
Ik heb een vraag over een gespleten persoonlijkheid. Hoort daarbij dat je erg kan liegen?
1 reactie
16-10-2009
Jullie zeggen altijd dat house slecht is. Wat is er slecht aan dan?
Geen reacties
16-10-2003
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering