Vervloeking van Cham

Redactie Refoweb / 1 reactie

11-08-2012, 11:52

Vraag

Omdat Cham zijn vader heeft uitgelachen was hij vervloekt. Volgens mijn dochter zijn uit die vervloeking de kleurlingen voortgekomen. Ik kan dat nergens vinden in de Bijbel. Klopt dit?


Antwoord

Laten we deze fabel maar direct uit de wereld helpen. Deze verklaring is in het verleden vaak gebruikt om de slavernij goed te praten.

https://www.refoweb.nl/vragenrubriek/2646

https://www.refoweb.nl/vragenrubriek/495

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2357 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
MUS
12-08-2012 / 13:18
Wellicht hadden Adam en Eva een donkerder huidskleur dan het blanke huidtype waarmee de meeste mensen in ons land rondlopen! NB: Paulus was een Turk en Jezus een Jood en hadden waarschijnlijk een duidelijk getinte huid.
Roodhuiden, geelhuiden, zeer donker getinte mensen, grote neuzen, spleetogen enz. zijn voorbeelden van genetische varieteit en micro evolutie.

Terug in de tijd

Is het normaal dat de eikel van een penis zeer doet? Ik heb 's morgens wel eens een stijve penis en dan doet de eikel pijn. Ook op andere momenten is de eikel wel eens heel gevoelig, tegen pijn doen a...
1 reactie
11-08-2011
Oma was pasgeleden jarig. Het viel op dat de hele familie aanwezig was behalve één neef met zijn gezin. Dit was mij de laatste jaren al vaker opgevallen dat hij niet aanwezig was. Bij navraag bleek da...
Geen reacties
11-08-2017
Waarom staat er in 1 Korinthe 15:5 dat Christus verscheen aan de twaalf, terwijl Judas Iskariot er niet meer bij was en Matthias er pas later bij kwam?
Geen reacties
11-08-2022
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering