Onthouden van gemeenschap als gezinsplanning

Alie Hoek - van kooten / geen reacties

12-09-2005, 00:00

Vraag

Als je als getrouwd stel nog geen kinderen wilt, mag je dan in de tijd dat de vrouw vruchtbaar is je onthouden van gemeenschap? Want hoe zit het dan wanneer je nog geen kinderen wilt, doe je dan aan gezinsplanning? Wat mag hierin wel en wat niet?

ADVERTORIAL

De leukste vacatures in het onderwijs

CNS Putten bruist. Samenbouwen wij aan het onderwijs van morgen, samen groeien wij. Want samen groeien verbindt. Wil jij met ons meegroeien? Dat kan! Want wij hebben nog een aantal vacatures en gemotiveerde en ondernemende onderwijsprofessionals kunnen wij goed gebruiken.

Meer info...

De leukste vacatures in het onderwijs

Antwoord

Als je trouwt en je zou het wat het krijgen van kinderen betreft laten komen zoals het komt, dan zou je gemiddeld zo'n 18 kinderen krijgen. Je hebt over je hele leven verantwoordelijkheid te dragen, dus ook in het krijgen van kinderen. Ik spreek overigens liever niet over gezinsplanning, dat klinkt zo negatief alsof het allemaal maar valt te plannen. Zelf spreek ik liever over verantwoorde gezinsvorming. Daar zit het woord verantwoordelijkheid in en ook het woord gezinsvorming. Het is goed om met het al dan niet krijgen van kinderen op een verantwoorde manier bezig te zijn. Als je nu nog niet open staat voor het krijgen van kinderen en je bent daar op een verantwoorde manier mee bezig en je hebt geen seksuele omgang in de vruchtbare dagen, dan ben je dus met verantwoorde gezinsvorming bezig.

Alie Hoek-van Kooten

Alie Hoek - van kooten

Alie Hoek - van kooten

Tags in dit artikel:

seksualiteit in het huwelijk
geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben eigenlijk (nog) niet gelovig. Maar wat ik me dan afvraag, als ik nu dan ergens voor zou gaan bidden, heeft dat da...
geen reacties
12-09-2019
Wat wordt precies bedoeld met 1 Korinthiers 6 vers 16?
geen reacties
12-09-2006
Ik ben lid van de Ger. Gem. Als bij ons iemand voor het eerst aan het avondmaal is geweest, komen er twee broeders van d...
geen reacties
12-09-2003
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering