Vloeien na miskraam

dr. Nomen Nescio / Geen reacties

07-11-2011, 11:00

Vraag

Is het normaal dat je na een miskraam nog lang doorvloeit? Ik bedoel, na de miskraam twee weken vloeien en daarna af en toe een dag en dan weer twee dagen niet en vervolgens weer twee dagen?


Antwoord

Beste vragensteller,

De bloedingsduur na een miskraam verschilt per vrouw, maar normaal is het zo dat na een miskraam je nog 1-2 weken kunt blijven vloeien. Zolang u vloeit bestaat er gevaar voor infectie, omdat de baarmoedermond nog iets openstaat. Daarom mag u nog geen tampons gebruiken, geslachtgemeenschap hebben en een bad nemen.

Als het bloeden na twee weken niet stopt, het bloed een onaangename geur krijgt, veel stolsels bevat of als u koorts krijgt dan moet u contact met de huisarts opnemen! Dit kan betekenen dat er nog steeds een deel van het vruchtje aanwezig is (incomplete miskraam). Dit is een risico voor infectie, dus u dient dan echt contact op te nemen met de huisarts!

Lees meer artikelen over:

miskraamvloeien
Dit artikel is beantwoord door

dr. Nomen Nescio

  • Geboortedatum:
    11-09-1984
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Nieuwegein
  • Status:
    Inactief
38 artikelen

Bijzonderheden:

Arts/chirurg


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik kan er niet meer tegen dat er bij ons thuis altijd ruzie en gezeur is in de familie. Dat was vroeger al zo toen mijn oudere broers verkering kregen, maar dat is nu nog steeds zo nu ze getrouwd zijn...
Geen reacties
07-11-2003
Wij doen een onderzoek naar Calvijn. Maar mijn vraag is, wat merk je nu nog van Calvijn? Kunnen jullie mij iets vertellen over de actualiteit van Calvijn (bijvoorbeeld wat betreft kerken).
Geen reacties
07-11-2017
Hoe kun je weten of de Bijbel de waarheid spreekt? Als ik die vraag stel krijg ik als antwoord: "Dat staat in de Bijbel."
Geen reacties
07-11-2003
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering