Alternatieve manier van gemeenschap

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

16-04-2005, 00:00

Vraag

Ik heb een vraag over een antwoord dat u gaf. U heeft als antwoord op de vraag of oraal bevredigen mag ja of nee, geantwoord dat u het een "alternatieve" manier vindt van gemeenschap. Maar bij gewoon bevredigen gaat de man dat toch ook op een "alternatieve" manier bij de vrouw naar binnen? Hoe moet ik dat dan zien? (U zegt tenminste -dat kan ik uit uw antwoorden opmaken- dat bevredigen wel mag).


Antwoord

Echte gemeenschap is dat de man met zijn penis bij de vrouw vaginaal naar binnen gaat. Op dat moment beseft ook iedereen dat het om  echte gemeenschap gaat. Als de man met zijn penis bij de vrouw in haar mond naar binnen gaat, spreken we van orale seks. Ik vind dat binnendringen met de penis zo ingrijpend dat ik het toch ook vind vallen onder gemeenschap omdat de man bij de vrouw met zijn geslachtsdeel naar binnen gaat. Daarom heb ik het een alternatieve manier genoemd, wat eigenlijk wel op gelijke voet staat met gewoon gemeenschap hebben. Mijn advies is dan ook: "Ga elkaar niet uitkleden". Als je je daar aan houdt, heb je ook niet met orale seks te maken, zo simpel is dat.

Alie Hoek-van Kooten

Lees meer artikelen over:

oraalseksualiteit voor het huwelijk
Dit artikel is beantwoord door

Alie Hoek - van kooten

  • Geboortedatum:
    27-08-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
936 artikelen
Alie Hoek - van kooten

Bijzonderheden:

Auteur van o.a.

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Onze kinderen zitten zo slecht stil tijdens de dienst. Waarschijnlijk zijn wij in het begin te soepel geweest en hebben we teveel door de vingers gezien. Wij waren nogal tegen discipline. We hebben sn...
8 reacties
16-04-2014
Het is kennelijk reeds lang geleden dat de vraagsteller (maar nu niet minder relevant) de volgende vraag stelde: “Moet je iemand vergeven die totaal geen spijt heeft?” Ds. Van Holten heeft e.e.a. begr...
1 reactie
16-04-2019
Wat vinden jullie van Maasbach? Veel mensen zeggen dat het een sekte is, maar ik kom er om meer van Jezus te leren kennen. Het gaat mij niet om de familie Maasbach.
Geen reacties
16-04-2018
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering