Jezus of de Geest

Ds. G. Kater / 1 reactie

25-08-2011, 12:00

Vraag

De Zoon, die in Paulus geopenbaard werd, opdat hij Hem onder de heidenen verkondigen zou, was dat Jezus, of was het de Geest die in Jezus was en die God uitzond in alle mensenharten?


Antwoord

Beste vraagsteller,
 
In Galaten 1:15 en 16 lezen we het volgende: "Maar wanneer het Gode behaagd heeft, Die mij van mijner moeders lijf aan afgezonderd heeft, en geroepen door Zijn genade, Zijn Zoon in mij te openbaren, opdat ik Denzelven door het Evangelie onder de heidenen zou verkondigen, zo ben ik terstond niet te rade gegaan met vlees en bloed."
 
Het is duidelijk dat Paulus hier spreekt over zowel zijn bekering als roeping om Christus te verkondigen, zoals we die gebeurtenissen beschreven vinden in Handelingen 9. Paulus bedoelt in Galaten 1 met de Zoon dus heel duidelijk Jezus Christus Zelf, Die hij voor het eerst door het geloof leerde kennen tot zaligheid. Ook de kanttekening bij de Statenvertaling is deze mening toegedaan, en tekent bij de Zoon aan: namelijk Jezus Christus de ware Messias.
 
Met hartelijke groet,
Ds. G. Kater

Lees meer artikelen over:

Jezuspaulus
Dit artikel is beantwoord door

Ds. G. Kater

  • Geboortedatum:
    10-07-1978
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Arnemuiden
  • Status:
    Actief
50 artikelen
Ds. G. Kater

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
MUS
26-08-2011 / 21:56
De Zoon, door de Geest... mysterie:
Lukas 1:35 En de engel antwoordde en zei tegen haar: De Heilige Geest zal over u komen en de kracht van de Allerhoogste zal u overschaduwen. Daarom ook zal het Heilige Dat uit u geboren zal worden, Gods Zoon genoemd worden.
Romeinen 1:4 Wat de Geest van heiliging betreft, is Hij met kracht bewezen te zijn de Zoon van God, door Zijn opstanding uit de doden, namelijk Jezus Christus, onze Heere.
2 Corinthiërs 3:17 De Heere nu is de Geest; en waar de Geest van de Heere is, daar is vrijheid.

Terug in de tijd

Bestaat God echt? Hoe weten we dat? Er is toch geen bewijs dat de Bijbel op waarheid berust?
Geen reacties
25-08-2003
Mijn man vertelde gisteren dat hij twee jaar geleden verliefd is geweest op mijn tweelingzus. We waren toen zes jaar getrouwd en in onze verkeringstijd heeft hij ook al zo'n periode gehad. Volgens hem...
18 reacties
25-08-2010
Ik heb een vraag over muziek. Persoonlijk heb ik veel troost ontvangen uit muziek van christelijke metal- en gothic-bands. Is het mogelijk om uit 'verkeerde' (zo wordt het door de heer J. Vreugdenhil ...
Geen reacties
25-08-2003
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering