Vrijen na de zwangerschap

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

26-11-2004, 00:00

Vraag

Is het normaal dat je tijdens (de laatste drie maanden) en na de zwangerschap niet meer spontaan of na enige hulp nat wordt? Ik ben vijf maanden geleden bevallen, maar nu is het vrijen niet meer zo leuk. Is de enige oplossing een glijmiddel?


Antwoord

Het is vooral bekend dat vrouwen in en na de overgang moeilijk nat worden. En als een vrouw niet vochtig wordt, dan kan de seksuele omgang al snel pijnlijk zijn en dan is het natuurlijk niet leuk meer. Vóór de overgang heeft het niet vochtig worden bijna altijd te maken met onvoldoende seksueel geprikkeld raken. Na een bevalling is de vrouw vaak best wel snel vermoeid ook omdat ze er vaak 's nachts uit moet i.v.m. de voedingen. En als je dan seksueel contact hebt en je wordt niet voldoende vochtig, dan geeft dat pijn. Bovendien ga je dan tegen een volgende keer opzien en zo kom je in een negatieve spiraal. Het is dan ook helemaal niet erg om dan een glijmiddel te gebruiken. Dat is dan eigenlijk de enige oplossing.

Alie Hoek-van Kooten

Lees meer artikelen over:

seksualiteit in het huwelijk
Dit artikel is beantwoord door

Alie Hoek - van kooten

  • Geboortedatum:
    27-08-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
936 artikelen
Alie Hoek - van kooten

Bijzonderheden:

Auteur van o.a.

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Een aantal jaren geleden heb ik een relatie gehad met een getrouwde man. Gelukkig is er een einde aan deze relatie gekomen. Zelf ben ik nu gelukkig getrouwd en we hebben een fijn gezin. Ben ik verplic...
29 reacties
26-11-2010
Een pijnlijke plaats aan de linkerkant van het hoofd, waar kan dat op duiden? Als ik een poosje geslapen heb is het vaak zo goed als over. Na een tijdje begint het dan weer.
Geen reacties
26-11-2009
Er staat in Handelingen 15:18 dat God al Zijn werken van eeuwigheid bekend zijn. Maar waarom zegt Jakobus dat hier? Ik begrijp het verband niet. Jakobus zegt: daarom oordeel ik enz. Maar oordeelt hij ...
Geen reacties
26-11-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering