Totaalruptuur

drs. A. Meijer / 1 reactie

28-12-2010, 12:00

Vraag

Na de bevalling van ons eerste kindje heb ik een totaalruptuur opgelopen. Het is onder narcose zeer goed gehecht. Ook heb ik na de bevalling goed kunnen herstellen en veel kunnen rusten. Ik heb dan ook nooit pijn of ongemakken door de hechtingen gehad. Alleen zie ik erg tegen een eventuele volgende bevalling op. Is dit nodig? En wat zijn eventueel de mogelijkheden en risico's bij een volgende bevalling?


Antwoord

Beste vragenstelster,

Ik kan me goed voorstellen dat je tegen een volgende bevalling op ziet. Het is een erg vervelende complicatie die ook nare klachten kan geven. Gelukkig ben je er goed van hersteld. Met betrekking tot een volgende bevalling zal men er eerder toe geneigd zijn een preventieve knip (episiotomie) te zetten zodat de kans op een totaalruptuur kleiner wordt.

Er zijn verder geen andere specifieke risico's of complicaties te verwachten bij een eventuele volgende bevalling. Toch moet iedere bevalling weer opnieuw afgewacht en beoordeeld worden, ook dus wat betreft de kans op een ruptuur.

Vriendelijke groet,
A. Meijer

Lees meer artikelen over:

medisch
Dit artikel is beantwoord door

drs. A. Meijer

  • Geboortedatum:
    14-12-1978
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Ouderkerk aan de Amstel
  • Status:
    Actief
282 artikelen
drs. A. Meijer

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
naam
30-12-2010 / 20:43
Ik ben na de eerste bevalling ook onder narcose gehecht. Het was sowieso een heftige, langdurige en pittige bevalling. Bij de tweede ging het vlot en zonder 1 hechting!!
Kan dus ook...
Elke bevalling is weer anders.

Terug in de tijd

Mijn idee is dat ik erg depressief ben. Ik wil mijn ouders en mijn partner er niet mee lastig vallen. Wil hen ervoor beschermen. Ik kan bij mijn partner wel soms hele erge huilbuien krijgen. Maar ben ...
3 reacties
28-12-2012
Wat wil de Bijbel zeggen met de vele verschillende soorten bekeringen? Mogen we daar uit afleiden dat de Heere mensen op verschillende manieren bekeert?
Geen reacties
28-12-2015
Er is nu veel aan de hand in mijn leven en ik kan er met niemand over praten. Ik kom uit een gebroken gezin. Ik voel me heel alleen en ik durf niet naar de huisarts. Ik voel mezelf wegzakken in iets e...
1 reactie
28-12-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering