Gauw bang voor ziekten

drs. N. Wolswinkel / Geen reacties

16-12-2010, 17:00

Vraag

Ik ben iemand die gauw bang is voor ziekten. Als ik bijvoorbeeld ergens pijn heb wat nieuw voor me is, of niet te plaatsen is, denk ik al snel dat het een erge ziekte is. Dan maak ik me heel erg ongerust en ben er dagenlang mee bezig. Als ik er met iemand over praat gaat het het ook wel weer over, maar er is altijd wel iets waar ik me zorgen over maak. Nu bijvoorbeeld ben ik bang omdat ik geregeld pijn in mijn borsten heb. Op verschillende plaatsen. Ik kan geen knobbeltje ofzo iets vinden. Ook voel ik het rond mijn oksels. Het steekt soms en het gaat weer weg. Moet ik naar de huisarts of is het waarschijnlijk onschuldig en misschien spanning?


Antwoord

Ik kan van hier niet beoordelen of je ermee naar de huisarts moet. Het feit dat de klachten wisselen, klinkt onschuldig.

Misschien moet je wel eens in gesprek over de vraag waar die onzekerheid over je lichaam vandaan komt. Zo te horen kost het je veel energie. Soms lukt het meer over de aanleidingen te ontdekken.

Drs. N. Wolswinkel

Tags in dit artikel:

medisch
Dit artikel is beantwoord door

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
331 artikelen
drs. N. Wolswinkel

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Hebben dominees net als artsen een officieel beroepsgeheim?
Geen reacties
16-12-2019
Op dit moment ben ik erg moedeloos. Al zes jaar lang werk ik op een plek waar ik niet wil zijn. Door ziekte kan ik niet langer werken dan twee keer 2,5 uur per week en er is geen uitzicht op iets ande...
2 reacties
16-12-2021
Sinds ruim een jaar weet ik dat ik een huidallergie heb voor producten waar zogenoemde wolalcoholen in zitten. Daarom gebruik ik sindsdien alleen nog neutraal wasmiddel en idem shampoo, douchegel, han...
2 reacties
16-12-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering