Opheffing hervormd jeugdcontact

Ds. D. Breure / 1 reactie

22-10-2010, 17:00

Vraag

Beste ds. Breure. Ik las uw antwoord over het hervormd jeugdcontact! Wij als rechtse achterban van de hervormde gemeente in de PKN zijn verbolgen over het besluit om het hervormd jeugdcontact op te heffen. Zijn jullie de toerusting van onze jeugd uit het oog verloren? Wat is nu de toekomst voor een bevindelijk hervormde toerusting?


Antwoord

Wij, leden van het voormalig Hervormd Jeugd Contact, zijn ook vol onbegrip over dit besluit van de beide bonden. Momenteel bezinnen we ons op de vraag: hoe verder?
 
We zijn de toerusting van onze jeugd niet uit het oog en hart verloren, we vinden de ontwikkelingen erg verdrietig. We hopen in een tijd van bezinning, gebed, verootmoediging wegen te vinden/te ontvangen waarlangs we de toerusting toch plaats kunnen laten vinden. We leggen de nood voor de HEERE neer, wachtend op uitkomst, zoekend naar wegen en middelen. Laat het ook voor u/jou een gebedszaak zijn/worden. Dan kan verbolgenheid worden tot verootmoediging/afhankelijkheid en zoeken naar juiste wegen. De “bevindelijk hervormde toerusting” (om je woorden te gebruiken) is nodig, daar zijn en blijven we van overtuigd.

Verder zou je kunnen overwegen om op een passende wijze de HGJB/BHZ van je zorgen in kennis te stellen.

Ds. D. Breure

Dit artikel is beantwoord door

Ds. D. Breure

  • Geboortedatum:
    30-08-1962
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Kockengen
  • Status:
    Actief
57 artikelen
Ds. D. Breure

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
zandkasteel
22-10-2010 / 20:53
Jammer, met verbolgen zijn geef je geen christelijk signaal af. Fijn dat ds Breure dit goed aangeeft!

Terug in de tijd

We moeten en mogen ons beschermen tegen gevaren. Vaccinatie kan een middel zijn om je te beschermen tegen ziekten. Toch vraag ik mij af of een mRNA-vaccin een legitiem middel is om je te beschermen te...
Geen reacties
22-10-2021
Wat betekent Credo? Ik lees verschillende betekenissen zoals Mis (RK) of geloofsbelijdenis (RK), maar ook gebruikt een niet-gelovige dichter het als titel van zijn gedicht.
Geen reacties
22-10-2013
Ik heb twee jaar een relatie met een jongen. In het begin was ik ontzettend verliefd en ben ik al snel te ver gegaan. Ik vond hem zo geweldig dat ik geen nee heb kunnen zeggen tegen seks. Ik heb hier ...
Geen reacties
22-10-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering