Naar een masseur

drs. N. Wolswinkel / Geen reacties

13-09-2010, 14:08

Vraag

Ik ben een man van 35 jaar en getrouwd. De laatste jaren heb ik last van mijn nek en mijn knieën. De huisarts zeg dat er niks te zien is, maar dat mijn houding niet optimaal is. Nu ga ik naar een masseur die mijn hele lichaam masseert. Ik moet het zelf betalen, maar ben na elk bezoek wel een week of zes verlost van de pijn.

Nu is mijn vraag: Is het verantwoord als christen om naar zo'n masseur te gaan? Zou het met occultisme te maken kunnen hebben? En heeft u soms een andere oplossing, of een alternatief?


Antwoord

Masseren, of fysiotherapie, heeft niets met occulte zaken te maken. Maar als klachten blijven terugkomen moet je kijken naar de oorzaak: bv. slechte houding, verkeerde belasting, stress in het lijf etc. Masseren is symptoombestrijding. Door beter de oorzaak te onderzoeken, kun  je beter de oorzaak aanpakken, bv. houdingsverbetering. Daarbij blijft het waar: meestal is er niets te zien, maar daarnaast valt er wel meer over te zeggen.

Drs. N. Wolswinkel

Tags in dit artikel:

occult
Dit artikel is beantwoord door

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
331 artikelen
drs. N. Wolswinkel

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Wat kun je doen aan grove poriën in je gezicht?
Geen reacties
13-09-2007
Na de gemeenschap verlies ik het sperma van mijn man. Het loopt er weer uit. Hoe kan ik dit voorkomen? Ik gebruik nu vaak een inlegkruisje omdat anders mijn onderbroek vies wordt en dat ruikt erg onfr...
Geen reacties
13-09-2013
Ik lees hier op RefoWeb wel eens over separeren, maar ik begrijp niet precies wat het is en hoe dat dan gaat in een preek. Ik krijg het idee dat het te maken heeft met gelovigen en ongelovigen onder d...
Geen reacties
13-09-2018
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering