Pijn in de rug

drs. N. Wolswinkel / 2 reacties

06-04-2010, 09:00

Vraag

Ik heb een medische vraag, waarvan ik hoop dat die op korte termijn beantwoord kan worden. Ik heb al enige maanden pijn in mijn rug. Het is een soort 'band-gevoel', ter hoogte van de onderkant van mijn schouderbladen. Ik voel het ook van voren, een soort uitstraling, lijkt het wel. Ik heb het idee dat het spieren zijn. Mijn collega zegt dat het hoge spit kan zijn en iemand anders zegt dat het ook een pleuraprikkeling kan zijn, die na een longontsteking voorkomt. In januari had ik een longontsteking. Volgens mij is de pijn daarna begonnen, maar ik weet het niet zeker. Als ik 's morgens wakker word, is de pijn het hevigst. Dan kan ik me soms amper omdraaien, of overeind komen. De pijn is dan bijna helemaal rondom. Ik kan dan wel huilen van de pijn. In de loop van de dag zakt het meestal weer iets, maar het blijft wel aanwezig. Kan het inderdaad spit zijn? Straalt dit ook uit naar voren? Ik heb niet het idee dat het iets met mijn hart te maken heeft. Wat kan het zijn?


Antwoord

Al lezend lijkt het er op dat er sprake is van pijnlijke spieren van de ribbenkast. Maar of dat zo is vereist nader onderzoek. Het doet niet echt denken aan pleuraprikkeling. Mocht je nog niet bij de dokter geweest zijn: wanneer je zoveel klachten hebt lijkt me dat een verstandige actie.

Drs. N. Wolswinkel

Tags in dit artikel:

medisch
Dit artikel is beantwoord door

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
331 artikelen
drs. N. Wolswinkel

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
Catherine
06-04-2010 / 13:57
Je zou eens kunnen proberen of paracetamol misschien iets helpt. Zo ja, dan zouden het spieren KUNNEN zijn, zo nee, dan lijkt het mij idd zinvol je longen nogmaals te laten onderzoeken. En spit zit volgens mij alleen in je onderrug. En schiet er plots in.
Cloudsadmirer
08-04-2010 / 09:50
Als bovenstaande adviezen niet zouden helpen en het niet je longen of spieren zijn dan zou ik je van harte een chiropractor aanbevelen.

Terug in de tijd

Wat is de achtergrond van de tale Kanaäns? Wat is het doel in de diensten als dit gesproken wordt? Ik bezocht onlangs voor het eerst een dienst van de Gereformeerde Gemeente in Ned. en was verbijsterd...
Geen reacties
06-04-2006
Wat kan de reden zijn voor de huisarts om bij een ongeveer 14-jarig meisje, niet zwanger, een vruchtwaterpunctie te laten doen?
Geen reacties
06-04-2011
Ik ben een moeder met drie kinderen en ik heb een vervelend probleem. Als ik geslachtsgemeenschap met mijn man heb blijft het vaak bij een poging daartoe van zijn kant, omdat ik steeds flashbacks van ...
Geen reacties
06-04-2018
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering