Vriendinnen hebben geen geheimen

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

14-10-2003, 00:00

Vraag

Ik heb weer enige tijd verkering. Nu heeft mijn vriendin een heel goede vriendin waar ze al zeker tien jaar nauw mee omgaat. Ze hebben heel veel samen meegemaakt. Ik moet heel erg wennen aan idee dat zij erg veel samen praten, ook over de relatie die wij samen hebben, want vriendinnen blijken ook geen geheimen voor elkaar te hebben.

Wat is 'normaal' in een relatie? Ik bedoel, moet iemand die verkering heeft niet in zekere zin afstand nemen voor wat betreft zaken die de verkering of eventueel huwelijk aangaan? Ik heb het daar best moeilijk mee omdat ik vind dat er te veel gepraat wordt tussen de vriendinnen wat ik liever gewoon tussen mijn vriendin en mijzelf houd.


Antwoord

Ik kan het mij heel goed voorstellen dat je het daar moeilijk Mee hebt. Je hebt immers zo toch het gevoel alsof er een derde, in dit geval de vriendin van je vriendin meekijkt in je verkeringsrelatie.

Natuurlijk hoeft een meisje wanneer ze verkering heeft, niet te breken met haar vriendinnen, maar ze moet die beide relaties wel gescheiden kunnen houden. De relatie met haar vriend moet op de eerste plaats komen en alle andere relaties, waaronder vriendinnenrelaties komen toch op de tweede plaats. Ook mogen vertrouwelijk dingen van de verkering niet doorverteld worden aan anderen, ook niet aan een goede vriendin, dat staat het naar elkaar toegroeien van de jongen en het meisje in de weg. Je moet daar echt van op aan kunnen.

Ik zou dat toch nog eens rustig bespreken met je vriendin en haar duidelijk Maken dat je het echt heel erg moeilijk vindt als vertrouwelijke dingen van Jullie verkering gedeeld worden met anderen.

Alie Hoek-van Kooten

Tags in dit artikel:

verkeringvriendschap
Dit artikel is beantwoord door

Alie Hoek - van kooten

  • Geboortedatum:
    27-08-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
936 artikelen
Alie Hoek - van kooten

Bijzonderheden:

Auteur van o.a.

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Is het hebben van een pooltafel thuis om gezellig een spelletje te spelen met je kinderen slecht? Wat is er verkeerd aan poolen of biljarten, anders dan ganzenbord? Want ganzenbord lijkt me meer een k...
Geen reacties
14-10-2022
Na een heftige start is er eindelijk rust gekomen in ons huwelijk. Ik ben 20 jaar, nu anderhalf jaar getrouwd met mijn man en we hebben een zoontje van 1 jaar. We moesten indertijd trouwen, waar mijn ...
7 reacties
14-10-2010
Ik hoor/lees regelmatig dat dieren niet naar de hemel zouden gaan, omdat zij geen ziel hebben. Toch kan ik dit in de Bijbel nergens terug vinden. We lezen wel dat op de nieuwe aarde het lammetje en de...
1 reactie
14-10-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering