Verkoop een schaap en win het Lam

Dr. C. A. van der Sluijs / 2 reacties

03-12-2009, 14:00

Vraag

Mag je -vanuit Bijbels oogpunt- als christen en veehouder schapen verkopen die bestemd zijn voor het islamitisch offerfeest? In de periode dat dit feest gehouden wordt, is er meer vraag naar schapen en dus zijn de schapen duurder. Maar door de schapen te verkopen, werk je mee aan de islamitische godsdienst. Je kunt dan moeilijk bidden of zij de Heere Jezus mogen leren kennen. Aan de andere kant is het gewoon werk. Je kunt van een garagehouder ook niet verwachten dat hij geen busjes verkoopt aan buitenlanders omdat zij daarmee een bedevaartsreis gaan maken.


Antwoord

Beste agrariër,

Natuurlijk mag je schapen verkopen die bestemd zijn voor het islamitisch offerfeest. Dat is niet jouw verantwoordelijkheid, maar die van de koper. Misschien is hij wel zo beduusd dat hij tot bekering komt en alsnog het Lam Gods gaat volgen. Zeker als je de verkoop laat gepaard gaan met zoiets als een eenvoudig christelijk getuigenis.

Als je zó te werk moest gaan als jij je voorstelt, dan kun je niet meer leven. Want alles hangt nu eenmaal met alles samen. We wonen niet op een eiland. Wat te denken van je zondagse kleding die naar alle waarschijnlijkheid ook op zondag gemaakt is? Je weet dat het productieproces op zondag echt niet stil ligt.

Verkoop rustig een schaap om er het Lam mee te winnen!

Met vriendelijke groet,
Ds. C. A. van der Sluijs

Dit artikel is beantwoord door

Dr. C. A. van der Sluijs

  • Geboortedatum:
    14-09-1942
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
174 artikelen
Dr. C. A. van der Sluijs

Bijzonderheden:

Bekijk ook:


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
helmuthoorn
03-12-2009 / 14:31
Beste vragensteller,
Wijlen mijn vader, die toch werkelijk geen heiden kon worden genoemd, was veehandelaar en heeft heel veel schapen en lammeren aan Turkse mensen in Overijssel verkocht. Ook hij worstelde een jaar of 30 geleden met precies de zelfde vraag als jij en kwam tot de conclusie dat hij zijn gezin niet tekort moest doen. Je geeft het antwoord eigenlijk zelf al; het is gewoon werk.

Hij heeft veel met islamitische mensen over het christelijke geloof gepraat en wij mochten sommigen onder hen tot goede vrienden van de familie rekenen, die bruiloften, begrafenissen, en in een enkel geval zelfs een doopdienst van een van zijn kleinkinderen bijwoonden. Wij zijn ook wel eens uitgenodigd op de feestmaaltijd die de ramadan afsloot en daar zagen wij geen been of haar in.(letterlijk niet, want het eten was lekker)
In bij dit alles wist wijlen Reinder Hoorn (1919-2004) een eenvoudig getuigenis van zijn geloof over te dragen. Hij verkocht dus ook schapen om er het Lam mee te winnen!

Gode bevolen;
drs. W.H.Hoorn (HHK)
Race406
04-12-2009 / 09:31
Heerlijk nuchter en helder antwoord!

Terug in de tijd

(1) Mag je de eed afleggen? Christus zegt toch dat we niet mogen zweren? Laat uw ja, ja zijn en uw nee, nee. (2): Ik heb een vraagje over de eedaflegging. Mag dat? Binnenkort moet ik voor mijn nieu...
Geen reacties
03-12-2005
Ik slik al jaren Zoloft, 100 mg per dag i.v.m. mijn depressie. Hier reageer ik goed op. Nu werd ik er op geattendeerd door iemand dat het kanker kan veroorzaken. Ik zag dit later ook in de bijsluiter....
Geen reacties
03-12-2020
Beste mevrouw Rots, ik ben niet de vragenstelster van de vraag 'Fatsoenlijk boos zijn'  maar zou wel graag wat vervolgvragen stellen! U legt uit hoe in het huwelijk van deze mensen patronen van actie ...
1 reactie
03-12-2018
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering