Verlangen naar een vriend

C. M. Chr. Rots - de Weger / 2 reacties

28-11-2009, 14:35

Vraag

Ik ben 17 en verlang al lange tijd sterk naar een vriend. Ik wil zo graag iemand om op die manier mijn leven mee te delen. Soms vraag ik me af of het wel normaal is om op zo'n sterke manier daar naar te verlangen. Of ik me er niet teveel op focus, ofzo. Ik ben nog zo jong, maar toch heb ik dat sterke verlangen. En in de zomer heb ik een jongen ontmoet en ik werd verliefd. Ik dacht dat het van twee kanten kwam, maar het bleek niet zo te zijn. Hij voelt niets voor mij (zijn eigen woorden). Ik kan hem niet vergeten en soms vraag ik me af of het misschien ooit nog iets zal worden... Mag dat wel?

Antwoord

Beste 17-jarige,

Ja, hoor, als je 17 bent mag je dromen van en verlangen naar een prins op het witte paard! Maar… als er een jongen is die niets voor jou voelt heeft het weinig zin om tegen beter weten in te blijven hopen, toch?! Zet hem uit je hoofd, focus je niet te sterk op het hebben van een vriend. Je bent inderdaad nog jong. Er komt vast en zeker wel iemand op je pad… op een moment dat je het niet verwacht. Houd je oren en je ogen open. Maar laat de jongeman-die-niet-wil lós, ook in je gedachten.

Probeer je met je school, je werk, je vriendinnen bezig te houden! Sterkte ermee!

Een hartelijke groet,
Marijke Rots

C. M. Chr. Rots - de Weger

C. M. Chr. Rots - de Weger

 • Geboortedatum:
  18-02-1947
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Aalten
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af. Lees hier het jubileuminterview.

Tags in dit artikel:

verkering
2 reacties
mour0007
30-11-2009 / 17:01
Eej, ik ben 18 en ken dat verlangen ook. Maar als ik goed nadenk wil ik niet zomaar verkering. Alleen met iemand die echt voor mij bedoeld is. Wanneer ik eraan denk dan bid ik vaak voor degene waar ik ooit verkering mee zal krijgen. Ik weet natuurlijk niet 100 procent zeker of ik ooit verkering krijg. Maar God zegt dat als je iets aan hem vraagt en het goed voor je is dat je het ook zal ontvangen. Daarom denk ik dat je ook voor je toekomstige vriend mag bidden. En natuurlijk bidden of je mag wachten op de juiste voor jou. Suc6!
henrike
30-11-2009 / 20:54
mooie aanvulling mour0007!!

Terug in de tijd

Kunt u voorbeelden geven van het gebed van een rechtvaardige dat voor velen tot zegen was?
geen reacties
28-11-2018
God trekt duidelijk aan me. Ik heb het mogen ervaren en heb het een aantal keren weggeduwd omdat ik er niet mee kan leve...
3 reacties
28-11-2011
Eens in de maand hebben de meeste vrouwen last van hun hormonen en voelen ze zich chagrijnig. Ik ervaar dit bij mezelf o...
2 reacties
28-11-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering