Onbekeerd lofprijzen

Ds. J.L. Schreuders / geen reacties

22-02-2004, 00:00

Vraag

Wanneer je in je gebed God lofprijst, maar je bent niet persoonlijk een kind van God, kan dat dan? Ik bedoel dat in de zin van, of God daarmee groot gemaakt wordt.

Antwoord

Je bent niet persoonlijk een kind van God. Bedoel je: je bent het echt niet en je weet dat van jezelf, hetzij je houdt jezelf ten onrechte voor een kind van God te zijn en je bedriegt jezelf dus? Dan kun je volgens mij God ook niet echt lofprijzen in je gebed. Een natuurlijk mens prijst God nooit van harte. Echte lofprijzing is een vrucht van de Geest en Die is er bij een onwedergeboren mens niet. God kan daar uiteraard ook niet mee groot gemaakt worden.

Of bedoel je: je kunt en durft jezelf niet voor een kind van God te houden. Je vreest, dat je het (nog) niet  bent. Er zijn tal van kinderen Gods, die erg terughoudend zijn met zichzelf zo te durven noemen. Zij kunnen God wel terdege lofprijzen en dat is God aangenaam ook!

Hopelijk kun je iets met dit antwoord

Ds. J. L. Schreuders

Ds. J.L. Schreuders

Ds. J.L. Schreuders

 • Geboortedatum:
  24-08-1957
 • Kerkelijke gezindte:
  Hersteld Hervormd
 • Woon/standplaats:
  Urk
 • Status:
  Actief
geen reacties

Terug in de tijd

Is er een makkelijke manier waar ik zo mee kan beginnen om stabieler te worden? Ik heb echt hele wisselende buien.
2 reacties
22-02-2010
Bij het lezen van de lijdensgeschiedenis valt me op dat er in de SV en BMU soms staat gekruist (of kruisten) en soms gek...
1 reactie
22-02-2016
Hoewel ik met mijn man verschillende keren uitvoerig heb gesproken over dit onderwerp, blijft de situatie zo dat hij wel...
2 reacties
22-02-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering