Moeite met lichamelijke inspanningen

drs. J. de Jongh-van Hoof / Geen reacties

21-08-2009, 17:00

Vraag

De laatste tijd kost mij lichamelijke inspanningen erg veel moeite. Ik ben nog maar 18, en ik studeer, waardoor ik eigenlijk vrijwel altijd met het openbaar vervoer reis voor de langere afstanden. Ik merk dat trappen lopen erg zwaar is voor mij en ga dan snel zweten en kom uiteindelijk hijgend boven. Ik heb geen overgewicht (50 kilo ben ik als dame). Ik moet letterlijk stil staan en ben buiten adem. Ik ben niet heel erg onsportief, want ik fiets regelmatig als ik de stad in moet, en ik loop ook nog best veel. Dit heb ik sinds ik student ben en niet meer op de fiets naar school ga. Ik weet niet wat ik opeens heb. Ook als ik soms op mijn werk zit achter de computer begin opeens heel erg te zweten en het warm te krijgen, en ik moet dan letterlijk even in de frisse lucht. Hier heb ik nooit last van gehad, want ik ben echt een koukleum. De laatste tijd heb ik wel veel spanningen. Ik vraag me af of ik me zorgen moet maken.


Antwoord

Ik begrijp inderdaad ook niet waarom je inspanningstolerantie zo verminderd is. Het feit dat dit ontstaan is na je middelbare schooltijd waarbij je veel fietste is opmerkelijk en suggereert een relatie hiermee. Wanneer je met deze klachten bij mij zou komen zou ik zeker ook lichamelijk onderzoek verrichten (hart/longen onderzoek).  In hoeverre spanningen meespelen kan ik niet zeggen. Misschien toch een afspraak bij je huisarts?

José de Jongh-van Hoof

Lees meer artikelen over:

medisch
Dit artikel is beantwoord door

drs. J. de Jongh-van Hoof

  • Geboortedatum:
    30-11-1967
  • Kerkelijke gezindte:
    Zevende-dags Adventist
  • Woon/standplaats:
    Rijssen
  • Status:
    Actief
270 artikelen
drs. J. de Jongh-van Hoof

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Mag een vrouw haar eigen man handmatig bevredigen om de periode van onthouding te overbruggen en is dat goed voor de beleving van de seksualiteit in het algemeen in het huwelijk?
Geen reacties
21-08-2003
Ik begrijp dat ds. Goudriaan niet op een ellenlange discussie zit te wachten (ik ook niet) maar ik zou toch graag een antwoord hebben op de vraag die ik gesteld heb. Ik vind het opmerkelijk dat deze v...
Geen reacties
21-08-2008
Kun je wel met reizen meegaan waarin je op zondag in een hotel moet verblijven en er dus mensen voor jou aan het werk zijn? Ik denk dat als je hier geen moeite mee hebt, je dus ook zelf wel op zondag ...
Geen reacties
21-08-2004
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering