Grijze haren

drs. N. Wolswinkel / Geen reacties

11-02-2009, 00:00

Vraag

Volgens mij hebben grijze haren met je DNA te maken, maar als je veel zorgen hebt, krijg je dan wérkelijk eerder grijze haren?


Antwoord

Wat de grijze haren betreft: dat is deels zeker genetisch bepaald. Daarbij kunnen emotionele factoren allerlei processen in het lichaam beïnvloeden. Ik weet niet, en heb ook niet nagezocht, in hoeverre bewezen is dat zorgen, lees stress, sneller tot grijze haren leidt. Lijkt me eigenlijk ook niet zo belangrijk omdat je er weinig mee kunt. Je kunt het in ieder geval niet terugdraaien.

Drs. N. Wolswinkel

Tags in dit artikel:

harenmedisch
Dit artikel is beantwoord door

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
331 artikelen
drs. N. Wolswinkel

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Op een rouwkaart wordt weleens Psalm 39:10 vermeld: "Ik ben verstomd, ik zal mijn mond niet opendoen, want Gij hebt het gedaan." Hoe moeten we dit precies verstaan?
1 reactie
11-02-2013
Er is een heuse suikerhype gaande. In mijn omgeving zie ik steeds meer mensen suiker minderen. Overal lees ik artikelen hoe slecht suiker wel niet is. Is suiker echt zo slecht voor je? Of is het allem...
7 reacties
11-02-2016
De jongeling te Nain, het dochtertje van Jairus, Lazarus en anderen werden uit de dood opgewekt. Maar doet God dat alleen bij Zijn kinderen? Zo ja, zijn zij dan tijdelijk in de hemel geweest? Zal het ...
Geen reacties
11-02-2022
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering