42 jaar en kinderwens

drs. P. C. Hildering / Geen reacties

07-10-2008, 00:00

Vraag

Als een vrouw 42 jaar oud is, jaren getrouwd is en nog geen kinderen heeft, maar wel graag kinderen wil, zijn er dan nog mogelijkheden? Komt het wel vaker voor dat vrouwen (en uiteraard mannen) op die leeftijd zich nog het medische traject ingaan voor hulp? Of is het dan een zaak van berusting?


Antwoord

Als een vrouw 42 jaar oud is, is de kans op een zwangerschap kleiner dan wanneer zij jonger is, maar zeker geen 0. Als er sprake is van een (onvervulde) kinderwens zijn er zeker ook nog mogelijkheden om daar iets mee te doen in een medisch traject. Mijn advies is om dan te starten bij een NFP-consulente (Natural Family Planning). Dat zijn artsen die getraind zijn in het begeleiden van o.a. ongewenst kinderloze echtparen. Recent onderzoek laat zien dat die begeleiding ook IVF overbodig kan maken. Voor adressen kunt u terecht op de website van de NFP Nederland of via Pro Life.

Drs. P. C. Hildering

Lees meer artikelen over:

medischvruchtbaarheid
Dit artikel is beantwoord door

drs. P. C. Hildering

  • Geboortedatum:
    24-04-1953
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Urk
  • Status:
    Inactief
158 artikelen
drs. P. C. Hildering

Bijzonderheden:

Dokter Hildering is op 15 januari 2021 overleden.


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Kun je de onvergeeflijke zonde ook ‘denken’, omdat je ze gewoon niet mag denken, dus als een soort van dwanggedachte? En wat moet je daar dan van denken?
2 reacties
07-10-2014
Wat is een Judaïst?
Geen reacties
07-10-2015
Wij zijn aan het kijken naar een fijne Bijbel om met de kinderen te lezen. We kwamen uit bij de Samenleesbijbel. Nu is onze vraag, kan iemand ons adviseren de versie junior te nemen of die vanaf 8 jaa...
3 reacties
07-10-2021
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering