Hoe kan ik mijzelf, mijn huis en mijn gezin vrijbidden van zonden?

Ds. N. den Ouden / Geen reacties

17-09-2008, 00:00

Vraag

Hoe kan ik mijzelf, mijn huis en mijn gezin vrijbidden van zonden?


Antwoord

Er ligt in deze vraag al een hele veronderstelling opgesloten. Kennelijk bent u een ouder die zonden ziet bij uw man/vrouw/kinderen. U beseft ook dat ze verdreven worden door gebed. Inderdaad is dat het machtigste wapen. Christus zei, over de demonen die de zoon van een man bezet hadden: Dit geslacht vaart niet uit dan door bidden en vasten. Over dat bidden zou ik willen zeggen:

-Het is een volhardend bidden. De verhoring is op Gods tijd. Hoelang heeft Monica niet gebeden om de bekering van Augustinus.

-Het is een bidden, zonder het van het gebed te verwachten, maar van Christus, die alle macht heeft in hemel en op aarde.

-Het is een bidden, terwijl tegelijkertijd het hart opmerkzaam is op openingen die de Heere geeft om soms dingen te zeggen en te doen.

U van harte wijsheid en kracht toegewenst!

Ds. N. den Ouden

Dit artikel is beantwoord door

Ds. N. den Ouden

  • Geboortedatum:
    25-10-1969
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Leerbroek
  • Status:
    Inactief
125 artikelen
Ds. N. den Ouden

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Zijn de meningsverschillen die kerken in Nederland scheiden vandaag nog houdbaar, of conserveren we gedateerde standpunten?
Geen reacties
17-09-2013
Hoe groot is, of hoeveel tekst bevat, een preekschets gemiddeld? Ik zie nooit dat een dominee zijn schets omslaat of bladert. Past alles op één velletje?
Geen reacties
17-09-2015
Ik (vrouw 20 jaar) heb de laatste paar weken erg last van spontane krampen in mijn buik. Dit maakt mij erg ongerust. Het zit midden in mijn buik en het speelt ongeveer vijf keer per dag spontaan op. D...
Geen reacties
17-09-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering