Op lichtere pil overgaan

drs. J. de Jongh-van Hoof / Geen reacties

23-08-2008, 00:00

Vraag

Om mijn menstruatie rond mijn trouwdag te vermijden ben ik kort voor mijn huwelijk begonnen met het slikken van de pil Microgynon 50. De arts heeft deze pil (in plaats van de Mycrogynon 30) voorgeschreven om doorbraakbloedingen tijdens onze trouwdag te voorkomen. Na het huwelijk hebben we besloten de pil enige tijd te blijven slikken als anticonceptiemiddel. Is het zo dat deze pil meer bijwerkingen heeft/schadelijker is dan de Mycrogynon 30 en ik dus beter op deze lichtere pil kan overgaan als anticonceptiemiddel nu doorbraakbloedingen waarschijnlijk niet meer voor zullen komen (of minder storend zullen zijn)?


Antwoord

Goed advies van jouw huisarts om even Microgynon 50 te slikken om doorbraakbloedingen te voorkomen. Nu de trouwdag achter je ligt, valt het zeker te overwegen om over te gaan op Microgynon 30. Na de stopweek kan je met de lager gedoseerde pil beginnen. Een recept hiervoor dien je wel te halen bij je huisarts. Voor vrouwen die te zwaar zijn, wordt overigens Microgynon 50 geadviseerd (hierbij wordt 80 kilo als grens gehanteerd).
 
Groeten, José de Jongh

Lees meer artikelen over:

de pil
Dit artikel is beantwoord door

drs. J. de Jongh-van Hoof

 • Geboortedatum:
  30-11-1967
 • Kerkelijke gezindte:
  Zevende-dags Adventist
 • Woon/standplaats:
  Rijssen
 • Status:
  Actief
271 artikelen
drs. J. de Jongh-van Hoof

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb ruim een half jaar verkering. We zijn beiden al 25 plus. We zoenen elkaar en vinden het ook fijn elkaar te knuffelen (met de kleding aan weliswaar) als we naast elkaar zitten of soms zit ik bij...
Geen reacties
23-08-2019
Ik heb een vraag waar ik al een tijdje mee loop. Ik heb een vermoeidheidsziekte en de laatste tijd verlang ik er naar om zeker te zijn van mijn bekering. Met vriendelijke groet.
Geen reacties
23-08-2006
Ik hoorde dat ergens in de Bijbel staat dat de oprichting van Israël in 1948 het begin van iets is. Van wat? En waar in de Bijbel is dat voorspeld?
Geen reacties
23-08-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering