Vruchtbaarheid en endometriose

drs. N. Wolswinkel / Geen reacties

06-06-2008, 00:00

Vraag

Wij kunnen geen/moeilijk kinderen krijgen; waarschijnlijk door endometriose bij mij, maar dat weten ze niet zeker omdat ze buiten een cyste in een eileider niets vreemds konden zien op de echós (in de periode dat we in de medische molen zaten). Moeten we nu met deze klachten weer terug naar de gynaecoloog of hoort dit bij endometriose en hoef ik me niet ongerust te maken?


Antwoord

Endometriose is lastig maar niet ernstig. Het kan wel veel klachten geven en de vruchtbaarheid beïnvloeden. Voor endometriose zijn wel behandelmogelijkheden. Hoe dat in jouw situatie zit kan ik niet beoordelen. Wanneer je de kinderloosheid voorlopig accepteert en niet heel veel klachten hebt is er geen reden voor medische actie. Wanneer je klachten hebt en/of je opnieuw naar mogelijkheden om zwanger te worden wilt kijken, kun je niet om de gynaecoloog heen, lijkt me.

Drs. N. Wolswinkel

Tags in dit artikel:

Endometriose
Dit artikel is beantwoord door

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
331 artikelen
drs. N. Wolswinkel

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Wat vind u van het boekje 'Vrijgemaakt door de Zoon'.
Geen reacties
06-06-2005
Wat ik niet begrijp is waar de haat van de “schare” tegen de Heere Jezus vandaan kwam. Hij had veel mensen genezen en gespijzigd. Alleen maar goed gedaan. Hoe kon dat ineens veranderen?
Geen reacties
06-06-2014
Ik ben niet met het geloof opgevoed, ik ga nog maar een aantal jaar naar de kerk. Ik ben niet gedoopt toen ik klein was. Ik twijfel over bij welke kerk ik mij wil aansluiten. Ik heb veel verschillende...
Geen reacties
06-06-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering