Lijden moeten om Zijn Naam

Ds. H.H. Klomp / Geen reacties

06-05-2008, 00:00

Vraag

Ik voel dat ik echt niet aankan wat de Heere tegen Paulus zegt: “Ik zal hem tonen hoeveel hij lijden moet om Mijn Naam... Ergert u dit? Ja Heere.” Ik voel dat ik dit niet aankan. Ik heb al heel veel geleden in mijn leven, waarvan ik heel langzaam aan het opkrabbelen ben. Als ik dit dan lees in de Bijbel dan is dat zo n enorme aanvechting. Omdat ik zo moe, zo moe ben. Ben ik dan geen ware gelovige als ik dit denk? Of is het een aanvechting?


Antwoord

Beste vragensteller, een hartenkreet als vraag. Pas ervoor op dat u de dingen niet naar u toetrekt, die niet voor u zijn. Het aangehaalde woord wordt tegen Ananias gezegd over Paulus, door de Heere. Dat is een unieke, historische situatie. De zwaarte ervan heeft alles te maken met Paulus` taak en achtergrond. U hoort er Paulus zelf nooit over klagen. Blijmoedig doet hij zijn werk, toegerust door de H. Geest. Voor Gods kinderen geeft de Heere met de druk ook vaak de uitkomst. Zie het bemoedigende Godswoord (ook tot u gezegd) uit 1 Korinthe 10:13. Aanvechting overkomt al Gods kinderen - de groten en de kleinen in de genade. Als er geen genade gekend wordt, is er ook niets aan te vechten (door de satan).

De HEERE zegene u en Hij behoede u!

Groet, ds. H. H. Klomp

Tags in dit artikel:

lijden
Dit artikel is beantwoord door

Ds. H.H. Klomp

  • Geboortedatum:
    05-04-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
132 artikelen
Ds. H.H. Klomp

Bijzonderheden:

Met emeritaat sinds januari 2017.

Bekijk ook:


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Aan een CGK-dominee Men zegt vaak dat je mag pleiten op Gods beloften. Maar waar staat dat in de Bijbel? Hoe weet ik zeker dat die beloften ook voor mij gelden?
1 reactie
06-05-2014
Ik heb heel veel afwijzing en teleurstelling in mijn leven gekend, ook in relaties. Allerlei relaties. Nu heb ik een heel goede relatie met mijn vriendin en kan ik het nog steeds NIET geloven, ik DURF...
Geen reacties
06-05-2009
Hoe weet ik dat God te vertrouwen is en hoe durf ik Hem te vertrouwen? Het is zo'n tweestrijd van binnen! Aan de ene kant zou ik niets liever dan willen dan alles overgeven en aan de voeten van de Hee...
1 reactie
06-05-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering